Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς στο Ύπατο Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -6- δενδρύλλια κάνναβης, δεκαέξι (16) σπόροι κάνναβης, -100- περίπου κιλά καλώδια αλουμινίου ηλεκτροδότησης και -365- γραμμάρια λαθραίος καπνός

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε αφαιρέσει τα καλώδια ηλεκτροδότησης από ανενεργό υποσταθμό της Δ.Ε.Η. Θηβών στην ανωτέρω περιοχή, το τελευταίο δεκαπενθήμερο

Συνελήφθη, προχθές (02-05-2014) το απόγευμα στο Ύπατο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, μεικτού βάρους (75) γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διαμένει ο 19χρονος στο Ύπατο Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν:

  • Έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από (15) έως (30) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε δύο (2) πλαστικές γλάστρες στην αυλή του καταλύματος,
  • δεκαέξι (16) σπόροι κάνναβης, εντός νάιλον συσκευασίας,
  • καλώδια αλουμινίου ηλεκτροδότησης, διαφόρων μηκών, βάρους εκατό (100) περίπου κιλών και
  • μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, μεικτού βάρους (290) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα καλώδια ηλεκτροδότησης που βρέθηκαν στο κατάλυμα του 19χρονου, τα είχε αφαιρέσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από ανενεργό υποσταθμό της Δ.Ε.Η. Θηβών στην περιοχή Υπάτου Βοιωτίας, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας τα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και του αποδόθηκαν.

Οι δύο νάιλον συσκευασίες με τα (365) γραμμάρια καπνού που συνολικά κατασχέθηκαν και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 19χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.