Ήρθε η ώρα για πόθεν έσχες και στην Εκκλησία;

Κοινοποίηση στα Social Media

«Η εκκλησία θα πουλήσει και τα ασημικά της αν χρειαστεί για να σωθεί η χώρα» είχε πει από τηλεοράσεως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, σπέρνοντας την ανακούφιση στο δοκιμαζόμενο(από τα Γερμανικά επιτελεία οικονομικής κατοχής) ποίμνιό του.

Λίγους μήνες μετά υπό το βάρος των εξελίξεων, η εκκλησία μπήκε στη μέγγενη των τροικανών πιέσεων και στις 24 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος σε νεότερη δήλωσή του είπε ότι «τα χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος επαρκούν για μόλις δύο μήνες».

 Σήμερα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας tetatet.gr αναφέρει ότι, στις 23 Μαΐου 2012 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από επιχειρηματίες μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.

 Το χριστεπώνυμο πλήθος άφωνο βλέπει ότι τελικά χρήματα υπάρχουν!

Σύμφωνα με τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου υπάρχουν και ασημικά…

Επίσης στην πρόσφατη ομιλία του για τα 60 χρόνια λειτουργίας του επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε το κράτος να ξεκαθαρίσει ποια είναι η περιουσία της Εκκλησίας, να προχωρήσει το κτηματολόγιο, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να φτιαχτούν δασικοί χάρτες κ.α. για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

 Συμφωνούμε, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι το ποίμνιο έχει το δικαίωμα  να μάθει και η Εκκλησία την υποχρέωση να καταθέσει δημόσια το πόθεν αυτής της περιουσίας…

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τις αναφορές.