Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία έφτασαν στα 887 εκ. ευρώ, τον Φεβρουάριο.
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Στην έκθεση γίνεται λόγος για συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τους προμηθευτές της ανήλθαν στα 4,59 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4% ή κατά 177 εκατομμύρια σε σχέση με τον Ιανουάριο (4,4 δισ.) και 11,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 (4,1 δισ.).
Πιο αναλυτικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 2,9 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,7% ή κατά 103 εκατομμύρια σε σχέση με τον Ιανουάριο (2,8 δισ.) ή κατά 14,12% σε σχέση με τον Δεκέμβριο (2,54 δισ.).
Πηγή: iatronet.gr