Αρχίζει να εκπέμπει από την Κυριακή στις 6 το απόγευμα η ΝΕΡΙΤ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή αρχίζει την Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).

Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αντίστροφη μέτρηση στο μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης θα αρχίσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές, για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Προκοπάκης τόνισε ότι η καθυστέρηση – κατά μία εβδομάδα – της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και στην ανάγκη πλήρους ομαλοποίησης των σχέσεων με την ένωση των ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων EBU.

Με 16 νέες εκπομπές οι οποίες θα αρχίσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης, λόγω Eurovision), ο νέος φορέας αρχίζει την πορεία του με αρκετά προβλήματα .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα. Ο τελευταίος εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Πηγή: naftemporiki.gr