Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις-Ανοιχτά την Κυριακή

Κοινοποίηση στα Social Media

Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με τα καταστήματα να μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την πρώτη Κυριακή των εκπτωτικών περιόδων, όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιτρέπεται να είναι ανοιχτά.

Το πλαίσιο του ωραρίου για την Κυριακή 4 Μαΐου είναι 11 π.μ. μέχρι 8 μ.μ., ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει ειδικά αυτή την Κυριακή τα καταστήματα να ανοίξουν στις 12 μ.μ., καθώς από τις 8 το πρωί έως τις 11.10 θα διεξάγεται ο 3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά έως τις 6 μ.μ., κάτι πάντως που δεν αναμένεται να ακολουθήσουν τα πολυκαταστήματα, αλλά και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν την ημέρα εκείνη.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, ωστόσο, προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση ανακριβούς ή παραπλανητικής αναγραφής.

Επόμενη εκπτωτική περίοδος θα είναι η τακτική από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

από http://www.enikos.gr