Έκλεβαν βενζίνη από παρκαρισμένο αυτοκίνητο.(φώτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν, χθες πρώτες πρωινές ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο Έλληνες, ηλικίας 29 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, σε περιοχή της Λιβαδειάς και αφαίρεσαν ποσότητα βενζίνης από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικο ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε τόσο στο σημείο διάπραξης της κλοπής, όσο και εντός του οχήματος των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένας πλαστικός σωλήνας, μήκους 2,5 περίπου μέτρων, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως αντλία για τη μετάγγιση του καυσίμου,
• ένα πλαστικό δοχείο, το οποίο περιείχε ποσότητα από την βενζίνη που είχαν μόλις αφαιρέσει,
• ένα χωνί και έναν μετρητή στάθμης υγρών,
• ένα άδειο πλαστικό δοχείο και την τάπα από το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του 58χρονου, καθώς και
• δύο κατσαβίδια, δύο φανοί και δύο ζευγάρια γάντια.

OXHMA DRASTWN

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δυο δράστες είχαν προβεί ακόμη τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Μάρτιο 2014, στην αφαίρεση ποσοτήτων βενζίνης από το αυτοκίνητο του 58χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 29χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.