Π. Λαφαζάνης: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αισιοδοξία του ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου θα είναι μεγάλη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά.

Τον κ. Λαφαζάνη που έφτασε συνοδευόμενος από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά προλόγισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος.

Ο κ. Λαφαζάνης μεταξύ άλλων μίλησε για τις ευρωεκλογές και την συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου σε αυτές, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του για μια μεγάλη νίκη.

«Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο μάχης, ενότητας και νίκης. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρώ-ψηφοδέλτιο, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου πατριώτη, ενός μεγάλου αγωνιστή που τιμά  την πατρίδα μας και νομίζω θα τιμήσει και την Ελλάδα στην Ευρώπη γιατί είναι βέβαιο ότι ο Μανώλης Γλέζος θα εκλεγεί», είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε δίνοντας το στίγμα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ: «Νομίζω ότι βαδίζουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, να έχουμε μια μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μπροστά στις ευρωεκλογές που έρχονται και το τοπίο από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αλλάξει ριζικά. Η Ελλάδα θα αρχίζει να αλλάζει σελίδα και όχι μόνο σελίδα, αλλά ολόκληρο κεφάλαιο. Θα αφήσουμε πίσω μας την τρόικα, τα μνημόνια, τις λιτότητες και θα ανοίξουμε ένα καινούριο προοδευτικό δρόμο ανασυγκρότησης, ανεξαρτησίας, διεξόδου και προκοπής για την χώρα».

Στην συνέχεια, τόνισε και τον δημοκρατικό χαρακτήρα του κόμματος, αλλά και τις προθέσεις του που δεν είναι, όπως το κατηγορούν, να βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άποψη, έχει θέση, έχει κατεύθυνση, έχει προσανατολισμό και έχει και δημοκρατία στις γραμμές του που δεν το έχει κανένα άλλο κόμμα, γιατί όπως ξέρετε στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν αρχηγικά κόμματα και μονολιθικά κόμματα. Το μόνο δημοκρατικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι δύναμη του, μεγάλη δύναμη για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημοκρατία του, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φύγουμε από την ευρωζώνη, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κινηθούμε εντός της ευρωζώνης και να εφαρμόσουμε μέχρι τέλους το αντιμνημονιακό προοδευτικό μας όραμα».

Όσο  για το αν ο κόσμος έχει πειστεί για το όραμα και την νέα πορεία που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την λιτότητα που επιτάσσει το μνημόνιο, ο ίδιος υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, ίσως η μεγαλύτερη πλειοψηφία του, θέλει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία η χώρα μας και αυτήν την πορεία υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ , για αυτό  όλο και περισσότεροι και  περισσότερες προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κάλπη.

Τέλος, για τα  πρόσφατα γεγονότα και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο κόμμα σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο  επεσήμανε: «Είχαμε κάποια προβλήματα στο ευρώ-ψηφοδέλτιο, τα αντιμετωπίσαμε θετικά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, αυτά είναι πίσω μας τώρα, μπροστά έχουμε ένα ψηφοδέλτιο  το οποίο είναι πάρα πολύ δυνατό. Με αυτό το ψηφοδέλτιο  θα μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα φέρουμε ένα πολύ ικανό αποτέλεσμα, θα φέρουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει το πολίτικο σκηνικό».

laf3

laf2