Ανησυχία στη Ν.Δ. από την εικόνα της συγκέντρωση του Κ. Μπακογιάννη στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Προβληματισμός επικρατεί στη Ν.Δ. από την εικόνα της «χαλαρής» συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Λιβαδειά του «εκλεκτού» της υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Μπορεί όμως οι απλοί πολίτες να απουσίαζαν ωστόσο παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κομματικά στελέχη και στελέχη μερίδα του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει υποψήφιους της Ν.Δ. στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Επίσης δεν έλειψαν και κωμικοτραγικές σκηνές με αφορμή το κλείσιμο της οδού Καραγιαννοπούλου όπου βρίσκονται τα γραφεία του συνδυασμού πριν από την εκδήλωση αλλά και αρκετή ώρα μετά.

Οι διερχόμενοι οδηγοί φανερά αγανακτισμένοι από τις πρακτικές του παρελθόντος που δυσχέραναν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων έδειχναν τον εκνευρισμό τους ενώ οι πιο… προχωρημένοι δεν έχαναν το χιούμορ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση οδηγού που ακούστηκε να λέει: «Αν εδώ με αυτόν τον κόσμο ο δρόμος έμεινε κλειστός για πάνω από μισή ώρα μετά το τέλος της εκδήλωσης τότε ο Νώντας στην πλατεία που είχε «τιγκάρει» την αίθουσα μέσα και έξω έπρεπε να κλείσει τους δρόμους για καμιά εβδομάδα».

Ακούστηκε όμως και άλλο… ωραίο: «Όταν κλείνουν οι αγρότες τον δρόμο ενοχλεί την κυβέρνηση όταν κλείνουν το δρόμο οι υποψήφιοι που στηρίζει τότε της αρέσει».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους Βοιωτίας  του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας».

Ο κ. Μπακογιάννης στην ομιλία του μεταξύ άλλων κάλεσε τους Βοιωτούς πολίτες να δώσουν μαζί «τη σύγχρονη μάχη, που απαιτεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, η πρόοδος και η ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας».

«Η Στερεά μπορεί να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση. Εμείς θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Άλλωστε, έχουμε πληρώσει ως κοινωνία και χώρα ακριβά το κόστος των αστοχιών και των ψεμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Επιμένουμε στη γλώσσα του ρεαλισμού. Δεν καταθέτουμε ευχολόγιο. Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες. Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις, κοστολογημένο πρόγραμμα και σχέδιο. Δεν μπαίνουμε στη λογική των επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη».

Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά στην ομιλία της ευχήθηκε μεταξύ άλλων «οι παλιές διαχωριστικές γραμμές να είναι τα χαρακώματα της μάχης μεταξύ της προόδου και της οπισθοδρόμησης», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ίδια αλλά και η κοινωνία «κάνει επιλογές στη βάση της απαίτησης των καιρών, που δεν αφήνουν περιθώρια σε μοναχικούς δρόμους».

Σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά «ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, μα πάνω απ΄ όλα αίσθηση συνεννόησης, χωρίς κραυγές και ακρότητες, αγνοώντας τις σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού και τον πειρασμό της ακραίας πόλωσης».

Σε ότι αφορά τον συνδυασμό υποστήριξε ότι αποτελεί μια αυτοδιοικητική πρόταση, «που εμπεριέχει πολιτικές συναινέσεις, συνθέτει, ενώνει, διατηρεί το δικαίωμα της αυτονομίας» και μια «ισχυρή κοινή δημιουργική δύναμη».

Καταλήγοντας σε ότι αφορά τον στόχο είπε ότι αυτός είναι «να βγει η Στερεά Ελλάδα και η Βοιωτία από την κρίση» και αναφερόμενη στο πρόγραμμα του συνδυασμού δήλωσε πως περιέχει «ορθολογικές προτάσεις και κοστολογημένες δράσεις, ένα πρόγραμμα με σεβασμό στην οικονομία, που έρχεται από τη φράση ‘οίκον νέμειν’, δηλαδή, διαχείριση του οίκου μας».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Βοιωτία  με αλφαβητική σειρά είναι:

• Γιώργος Αναστασίου, από τη Θήβα, Δικηγόρος

• Γιώργος Ανδρέου, από την Αράχοβα, δικηγόρος και Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχοβας.

• Λούκας Γκικόπουλος, από το Θούριο Βοιωτίας και μόνιμος κάτοικος Λιβαδειάς, αγρότης, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

• Γιάννης Κίνιας, από το Δίστομο Βοιωτίας, μηχανολόγος μηχανικός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

• Πέτρος Μακρόπουλος, από τη Λιβαδειά, πολιτικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

• Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη, από τη Θήβα Δικηγόρος και Πολιτευτής Νομού Βοιωτίας.

• Χριστίνα Μαντή, από το Δήμο Τανάγρας, οδοντίατρος, διευθύντρια του πρώην ΕΟΠΥ Οινοφύτων.

• Κώστας Μπακομήτρος, κάτοικος Λεύκτρων, πρώην Αντινομάρχης και Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

• Σπύρος Παπαχριστοδούλου, από τις Πλαταιές, μηχανικός αυτοματισμών.

• Γιάννης Περγαντάς, από τη Λιβαδειά, Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος. Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

• Γιάννης Ραχούτης, από το Μαυρομάτι. Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών & Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου-Θεσπιών.

• Χάρης Σανιδάς, από τη Λιβαδειά, πολιτικός μηχανικός και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

• Δημήτρης Σύρμος, από τη Λιβαδειά, μηχανολόγος μηχανικός και επιχειρηματίας.

• Γιάννης Ταγκαλέγκας, από τη Λιβαδειά, γιατρός, τέως γενικός γραμματέας ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Βοιωτίας.

• Γιώργος Τζαβάρας, από τον Ορχομενό, αγρότης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ορχομενού.

• Χρήστος Χρήστου, εκπαιδευτικός, διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου, γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε Βοιωτίας.

• Γιώργος Ψυχογιός, από το Ύπατο Θήβας, δικηγόρος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος.

mpako3

mpako2