Στο Σαράντι Βοιωτίας κρυβόταν ο Αλκέτ Ριζάϊ μετά την κινηματογραφική του απόδρασή από τον Κορυδαλλό στις 4-6-2006.Καταδικάστηκαν οι συνεργοί του.

Κοινοποίηση στα Social Media

Αμετάκλητη έγινε -με απόφαση του Αρείου Πάγου- η καταδίκη σε πολυετείς καθείρξεις όσων είχαν εμπλακεί στην κινηματογραφική απόδραση των Αλκέτ Ριζάι και Βασ. Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 4-06-06, καθώς και όσων παρείχαν ασφαλές κρησφύγετο στον Αλβανό κακοποιό.

Το ποινικό τμήμα ΑΠ επικύρωσε την καταδίκη του Βασ. Στεφανάκου σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε ο ισοβίτης πλέον Αλ. Ριζάι λίγο μετά την απόδρασή του αλλά και επειδή τον βοήθησε να κρυφτεί σε διάφορα μέρη της περιφέρειας κυρίως.

Εντυπωσιακή είναι η παραδοχή της εφετειακής απόφασης ότι οι κακοποιοί ενημερώνονταν συνεχώς για τις κινήσεις των αστυνομικών που αναζητούσαν τον Ριζάι, έχοντας διαρκή πληροφόρηση από συναδέλφους τους, η ταυτότητα των οποίων δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί κατά την αποδεικτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Β. Στεφανάκος μετά τις δολοφονίες παρείχε ασφαλές κρησφύγετο στον Ριζάι, αρχικά σε διαμέρισμά του στο Παλατάκι Χαϊδαρίου για μιάμιση εβδομάδα μετά την απόδραση και μετά στο Πάσιο Κιάτου Κορινθίας, στο σπίτι των κουμπάρων του (καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία), και στον συνοικισμό Σαράντι του Προδρόμου Βοιωτίας. Του παρείχε τροφή, ρούχα, καθώς και βαφή για να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών, γυαλιά μυωπίας με κανονικούς φακούς, μέικ απ για να κρύψει δύο μεγάλες κρεατοελιές στο πρόσωπο.

Πηγή: ethnos.gr