Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου. Ξεκινούν 1η Μαΐου οι εκπτώσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου. Ξεκινούν 1η Μαΐου οι εκπτώσεις Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, αφού η συγκεκριμένη ημέρα είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκινούν την 1η του μήνα και τελειώνουν στις 10 Μαΐου 2014. Η εικόνα της πειραϊκής αγοράς από άποψη εμπορικής κίνησης, σε γενικές γραμμές, ήταν μάλλον υποτονική, όπως επίσης χαμηλή ήταν και η επισκεψιμότητα από πλευράς καταναλωτών.

Περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε, και αυτήν τη φορά, σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, τις οποίες φαίνεται ότι τελικά ευνοεί το συγκεκριμένο μέτρο. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τις εκτιμήσεις της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 13 Απριλίου, που τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά, με βάση τον νέο νόμο. «​Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τον συνολικό τζίρο του εορταστικού δεκαημέρου, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το άθροισμα του τζίρου το Σαββατοκύριακο στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ήταν πολύ κοντά στον τζίρο του περσινού Σαββάτου του Λαζάρου.

Σε κάθε περίπτωση, πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα της προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις επιπλέον Κυριακές θα αποκομίσουμε μετά και την Κυριακή 4 Μαΐου -πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου- που θα είναι επίσης ανοικτά τα καταστήματα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

από http://thivagr.blogspot.gr