Αλαλούμ με τα σχολεία -Κόβονται αργίες και σχολικές εκδρομές

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε θέση μάχης βρίσκονται το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές με αφορμή την απόφαση να κοπούν σχολικές εκδρομές και αργίες, ώστε να βγαίνει σωστά η διδακτική ύλη. Παράλληλα, ο πόλεμος συνεχίζεται με την απόφαση του υπουργείου να ανοίξουν από την Τετάρτη του Πάσχα τα σχολεία που είχαν καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της απαντάει με κινητοποιήσεις.

Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται»

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα».

Πηγή: www.iefimerida.gr