Σε ρόλο «Λαφαζάνη» οι 3 υποψήφιοι του Μπακογιάννη και νυν αντιπεριφερειάρχες

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνέχεια στο σίριαλ των παραιτήσεων έδωσαν σήμερα οι τρείς θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας διαχωρίζοντας θεαματικά την στάση τους από αυτή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάνη στο ψηφοδέλτιο του οποίου έχουν πάει.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει επαναλαμβάνουμε. Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ζήτησε από τους τρείς να παρατηθούν για να είναι ισός ο προεκλογικός αγώνας, στη συνέχεια ο Κ. Χαινάς συμφώνησε και υποστήριξε ότι την παραίτηση έπρεπε να την είχε ζητήσει από τους υποψηφίους του ο κ. Μπακογιάννης, ακολούθως με την παραίτηση συμφώνησε και ο Βαγγέλης Αποστόλου και αμέσως μετά ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε στον κ. Αποστόλου να παραιτηθούν από την βουλευτική έδρα και από το αξίωμα του δημάρχου αντίστοιχα.

Αντίθετα όμως οι τρείς υποψήφιοί του δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στη θέση τους ως Αντιπεριφερειάρχες μέχρι τέλους επικαλούμενοι τη νομοθεσία και παραγκωνίζοντας την πολιτική.

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι συγχαρητήρια στον… Αλέκο Καρκάνα που όταν αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να ηγηθεί στη συνέχεια άλλου συνδυασμού στο δήμο Λιβαδειάς παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

 

Η επιστολή που απέστειλαν οι τρείς στον Κλ. Περγαντά είναι η εξής:

Με όλο το ήθος, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα που μας διακρίνει ως πρόσωπα δηλώνουμε ότι:

Σεβόμαστε και τιμάμε τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη μας Κλέαρχου Περγαντά.

Σεβόμαστε τον Κλέαρχο Περγαντά και σεβαστήκαμε την προσωπική απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, στην οποία και ανήκουμε μέχρι την λήξη της θητείας μας.

Ο νόμος δεν απαιτεί και δεν επιβάλει,  ούτε στους βουλευτές, ούτε στους Περιφερειάρχες, ούτε στους δημάρχους και ούτε φυσικά στους αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους, μέλη Επιτροπών, την παραίτησή τους από οποιοδήποτε αξίωμα και την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, σαν  προϋπόθεση συμμετοχής τους στις εκλογές.

Ο  νομοθέτης είναι αυτός που διασφαλίζει τους δίκαιους, ισότιμους και πολιτικούς όρους της οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να εφαρμόσουμε το νόμο και να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας μέχρι την λήξη της θητείας μας όπως επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος.

Πέραν όμως από τους γραπτούς νόμους υπάρχουν και οι άγραφοι ηθικοί νόμοι.

Ο περιφερειάρχης μας γνωρίζει καλά ότι και το παρελθόν μας και το παρόν μας συμπορευόταν και συμπορεύεται από πολιτικό ήθος, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό κατά την διάρκεια των προεκλογικών μας αγώνων όπως άλλωστε και ο ίδιος έκανε πάντα.

 

Με εκτίμηση,

Ηλίας Σανίδας

Φανή Παπαθωμά

Δημήτρης Βουρδάνος