Ο Αρχιεπίσκοπος στην 114η πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

“Να μην ξεχνάμε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού, τον άνθρωπο” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του χθες στην 114η πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την εορτή του Πάσχα επισκέφθηκε τους ιπτάμενους και τους οπλίτες της 114ης Π.Μ. συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον γενικό διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού “Αποστολή” κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Διοικητής ταξίαρχος ιπτάμενος Θωμάς Χατζηαθανασίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία της μονάδας, αλλά και το έργο και την αποστολή των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνοντας: “Στηριζόμαστε στις γνώσεις και στην εμπειρία μας, αλλά πάνω από όλα στη βοήθεια του Θεού”. Παρακάλεσε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο να εύχεται και να προσεύχεται, να είναι ασφαλείς και να υποστηρίζουν το έργο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον διοικητή, αλλά και τους συνεργάτες του για τη διοργάνωση αυτής της επίσκεψης γιατί όπως είπε “εδώ είναι η πηγή της δύναμης, οι ρίζες της πατρίδας μας, με δυνατά συναισθήματα και όραμα”. Ευχήθηκε σε όλους “καλές γιορτές με πραγματική διάσταση της Αναστάσεως, όπως την ζούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας” και υπογράμμισε πως “οι άνθρωποι πολλές φορές περιορίζουμε τη ζωή μας σε πράγματα τα οποία φθείρονται και χάνονται και ξεχνάμε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού, τον άνθρωπο. Και όταν ο άνθρωπος υπηρετεί την πατρίδα, όπως εσείς, είναι το πιο ιερό από όλα”.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε ευχές με τους ιπτάμενους και τους οπλίτες και τους μοίρασε δώρα και γλυκά.

Η 114η ΠΜ ιδρύθηκε στις 22 Αυγούστου του 1956 στο Αεροδρόμιο Τανάγρας και στην δύναμή της εντάχθηκαν τότε οι 341, 342 και 343 Μοίρες Αναχαιτίσεως με αεροσκάφη F-86E Sabre.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» ενισχύει και συμπαραστέκεται τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας με συνεχείς επισκέψεις. Αφουγκράζεται τη θυσιαστική διάθεση και τις προσπάθειες, την αφοσίωση για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών.

Πηγή: ecclesia.gr