Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Λαμίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες τα ξημερώματα δύο (2) ημεδαποί ROMA , ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας τουλάχιστον ακόμη συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διέπραξαν τα μέλη της από τον Σεπτέμβριο του 2013

Οι δράστες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Συνελήφθησαν, χθες (10.04.2014) τα ξημερώματα στη Λαμία, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 33 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με έναν τουλάχιστον ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται , ενέχονται σε εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων .

Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο ανωτέρω δράστες, οι οποίοι είχαν προβεί στην αφαίρεση ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 62χρονης ημεδαπής, από περιοχή της Λαμίας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το ανωτέρω κλεμμένο όχημα το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος δράστης, καθώς και ένα κατσαβίδι και έξι συνολικά αντικλείδια που βρέθηκαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν για την παραβίαση των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με έναν τουλάχιστον ακόμη συνεργό τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ακόμη οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, τις οποίες οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2013 έως και 04-04-2014 (κυρίως νυχτερινές ώρες) από περιοχές της Λαμίας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ηράκλειας, Δαμάστας και Κόμματος.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.