Τις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ΄Πάσης Ελλάδος μαζί με το Μητροπολίτη Θηβών κ΄Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Τις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Βοιωτίας επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον γενικό διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού “Αποστολή” κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε από τον διευθυντή των φυλακών κ. Γεώργιο Μακρή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμη και σε είδη διατροφής, λόγω οικονομικών δυσκολιών και υποσχέθηκε πως θα φροντίσουν, ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες. Στη συνέχεια αντάλλαξε ευχές με τις τροφίμους του σωφρονιστικού υποκαταστήματος, αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους με αφορμή τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα και μοίρασε δώρα και είδη ατομικής υγιεινής.

“Αφιερώσαμε την ημέρα μας στην επίσκεψη στον Ελεώνα, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν την ανάγκη όλων μας” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως “συνομιλήσαμε με πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι κρατούνται σε αυτές εδώ τις φυλακές, αλλά και με τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται να απεξαρτητοποιηθούν από τα ναρκωτικά. Ευχόμαστε να έχουν δύναμη και υπομονή στον αγώνα τους. Ελπίζουμε αυτό το μέρος να είναι τόπος παρηγοριάς, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης, για να ζήσουν τη ζωή τους κατά τον καλύτερο τρόπο”.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε, επίσης, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών, αλλά και το τμήμα με τις κρατούμενες μητέρες, που ζουν μαζί με τα παιδιά τους μέχρι αυτά να συμπληρώσουν το τρίτο έτος της ηλικίας τους. Στο τμήμα αυτό κρατούνται περίπου είκοσι μητέρες με τα βρέφη τους, ενώ συνολικά οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα ξεπερνούν τις 440.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης εντός και εκτός της πρωτεύουσας.

Σε άμεση ανταπόκριση των αιτημάτων των Διευθύνσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, μέσα από τις οποίες διαπιστώνονται οι ελλείψεις, η «Αποστολή μεριμνά για τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των κρατουμένων προσφέροντας χιλιάδες προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας σε κάθε της επίσκεψη.

Πηγή: ecclesia.gr