Στη Βοιωτία σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αποστόλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ήταν η πρώτη που επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Θηβαίο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

ap2

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη τέθηκαν τα θέματα του νομού και δόθηκε έμφαση σε δύο σοβαρά ζητήματα τον Οργανισμό Κωπαΐδας και τον Ασωπό.

«Ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό στην Βοιωτία. Βασική μας στόχευση είναι η επαφή με χώρους όπου υπάρχουν προβλήματα για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και ταυτόχρονα να ανακοινώνουμε σε κάθε περιοχή και τα ψηφοδέλτια μας. Επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο Θήβας και Λιβαδειάς,  συζητήσαμε με τους εργαζόμενους και την διοίκηση και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας», είπε ο κ. Αποστόλου

Αναφερόμενος στον Ασωπό και την Κωπαΐδα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να λύσουμε τα μεγάλα ζητήματα διότι ιδιαίτερα η Βοιωτία είναι το κομμάτι όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι  κυρίαρχη και μπορεί να αποτελέσει την διέξοδο από την κρίση για την περιοχή».

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα πραγματικά κουβεντιάζοντας με τον Αντιπεριφερειάρχη και σε άλλα ζητήματα συμπέσαμε στις απόψεις μας, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τον καλέσουμε την επομένη των εκλογών να μας βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια, θα είναι πολύτιμη η εμπειρία του, η γνώση του, γιατί νομίζω πως κίνητρο όλων μας είναι πως αυτή η Περιφέρεια θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει  επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας».

Σε ότι αφορά το θέμα του Οργανισμού Κωπαΐδας τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης τονίζοντας πως κάτ τέτοιο μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δούμε πως ένας συμμετοχικός φορέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτών θα λειτουργήσει με ένα στόχο: να υπηρετήσει την τοπική κοινωνία και τους αγρότες».

Καταλήγοντας χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα το ταξίδι του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης δήλωσε μετά την συνάντηση:  «Έγινε μια ενημέρωση για τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι πρώτη σε απορρόφηση και ευχηθήκαμε εφόσον θα είναι η περιφερειακή αρχή αύριο να έχει τον ίδιο δρόμο στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Τέλος για το θέμα του Ασωπού ο κ. Μουλκιώτης τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει κάνει κάθε προσπάθεια και έχει εντοπίσει τους επικίνδυνους χώρους αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να εντοπίσει τους ρυπαντές ενώ για τον Οργανισμό Κωπαΐδας ζήτησε να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες πριν από τις εκλογές.