Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Με δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στη Λιβαδειά.

Εργαζόμενοι, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς,  μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημοτικό κατάστημα και στη ΔΟΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης .

«Συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως και όλη η κοινωνία στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα όχι επειδή προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια συντεχνιακά αιτήματα ή επειδή τα αποφάσισαν κάποιες ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ αλλά επειδή είμαστε τμήματα μιας κοινωνίας που καταρρέει εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε δημόσια και δωρεάν  αγαθά κοινωνικά, παιδεία, υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει, πλέον, όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας άνεργοι και εργαζόμενοι, που στενάζουν κάτω από τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, να καταλάβουμε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά, είμαστε στον ίδιο αγώνα και τους καλούμε όλους να συμπαραταχθούν μαζί  μας για ένα καλύτερο αύριο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Δεν αναθέτουμε σε κανέναν τίποτα, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο και την πλάτη κανενός. Ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την  πολιτική», κατέληξε.

erg2

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να καταγγείλουμε όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τόσο στο χώρο της παιδείας, της υγείας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς Κώστας Σταμέλος.

Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

pame1

«Σήμερα με αυτήν την γενική απεργία και με το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ θέλουμε να δείξουμε την εναντίωση μας στην κυβέρνηση , στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα αναχώματα τους. Με το πολυνομοσχέδιο και τη με καινούρια συλλογική σύμβαση ο λαός θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση», είπε ο Γιώργος Αλεξανδρής, μέλος της Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την στάση ορισμένων συνδικαλιστών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και την στάση ορισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που με την στάση τους και την δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα ουσιαστικά υπονόμευαν  την σημερινή απεργία».

Ακολούθως κάλεσε εργαζόμενους και ανέργους να δώσουν τη μάχη στο πλευρό του ΠΑΜΕ «για να έρθουν καλύτερες ημέρες» και δίνοντας έμφαση στη νεολαία συμπλήρωσε: «Η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες , εκείνες που ουσιαστικά δεν την βοηθούνε σε μια τέτοια κατεύθυνση σύγκρουσης και μάχης, και την οδηγούν στον καναπέ λέγοντας της ότι με μια ψήφο ίσως λυθούν τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα δεν είναι όλοι στο ίδιο καζάνι. Υπάρχουν δυνάμεις όπως είναι το ΠΑΜΕ, όπου αντίθετα καλούν τον νέο να παλέψει για το μέλλον».

Το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ Χρήστος Αναγνώστου τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς με την ανάλγητη πολιτική της συγκυβέρνησης συνεπικουρούμενης  από τις αποφάσεις της ΕΕ περιμένουν μαύρες μέρες τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους» και συνέχισε: «Αν κλείσουν άλλες 80 έως 90.000 επιχειρήσεις βάση της μελέτης  ΓΣΕΒΕ-ΓΣΕΕ το 2014 σημαίνει ότι αυτόματα πέφτει το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Και κατέληξε: «Δυστυχώς,  οι συνάδελφοι μας  περιμένουν τον θάνατό τους κατά μόνας ο καθένας στο μαγαζάκι του.  Οι εποχές αυτές όμως πιστεύω ότι έχουν περάσει, για αυτό και η ΠΑΣΕΒΕ συμμετέχει  με τις δυνάμεις της στην απεργία, στο πλευρό των εργαζόμενων που τους κόβουν τους μισθούς, τους κόβουν την ίδια τους την ζωή, τους καταστρέφουν. Μέσα από τους αγώνες πιστεύουμε ότι αύριο θα είναι και η δική μας μέρα».

pame2