Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Για την κατάσταση του νοσοκομείο Λιβαδειάς που υπολειτουργεί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι σε αυτό προβαίνοντας σε κινητοποιήσεις και ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον σύλλογο των εργαζομένων «οι άρχοντες του τόπου υποκύπτοντας στις προσταγές για τα καινούρια σχέδια για την Υγεία» έχουν αφήσει τον πολίτη «έρμαιο των καταστάσεων».

Σήμερα το νοσοκομείο υπολειτουργεί αφού είναι «χωρίς παθολόγους, χωρίς  αναισθησιολόγους, χωρίς αξονικό τομογράφο, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τεχνικούς, χωρίς βοηθητικό προσωπικό, χωρίς φύλαξη, ασφάλεια και καθαριότητα, χωρίς σωστή διατροφή στους νοσηλευόμενους ασθενείς» .

Όπως τονίζει ο σύλλογος τώρα αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο, με τις συνεχείς μειώσεις και τις απλήρωτες εφημερίες του προσωπικού άρχισε η διαδικασία της διαθεσιμότητας ξεκινώντας από τους οδηγούς και τους φύλακες-νυχτοφύλακες του νοσοκομείου.

«Ξέρεις όμως ότι αν χρειαστείς διακομιδή εσύ ή το παιδί σου στην κοντινότερη πόλη για να νοσηλευτείς δεν θα μπορέσεις γιατί το νοσοκομείο θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια και ίσως να μην είσαι τυχερός για να μετακινηθείς; Ξέρεις ότι το μισό μήνα αν έρθεις στο νοσοκομείο σου με μια απλή γαστρεντερίτιδα δεν θα μπορέσεις να νοσηλευτείς; Ξέρεις ότι αν κάποιος πάσχει από οξεία σκωληκοειδίτιδα (τόσο απλό ) και δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος δεν θα μπορέσεις να χειρουργηθείς; Ξέρεις ότι αν σπάσεις απλά το χέρι και δεν εφημερεύει Ορθοπεδικός δεν θα μπορέσει να αναταχθεί άμεσα το χέρι σου; Ξέρεις ότι αν κοπεί το βράδυ το ρεύμα δεν θα μπορέσεις να βγάλεις μια απλή ακτινογραφία λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού; Ξέρεις ότι τη νύχτα είναι υπεύθυνη μόνο μια νοσηλεύτρια για τον άνθρωπο σου έχοντας άλλους 30 στην ευθύνη της;», υπογραμμίζει ο σύλλογος και συμπληρώνει: «Αν τα ξέρεις όλα αυτά και δεν κάνεις τίποτα για να σώσεις τον εαυτό σου μα και τους γύρω σου. Λυπόμαστε».

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν την συμπαράσταση των πολιτών και λένε με έμφαση: «Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε Σύμμαχοι.

Θυμήσου,  σωστή περίθαλψη για σένα σημαίνει καλές συνθήκες εργασίας για μας».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς Κώστας Σταμέλος σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει όλοι μας το νοσοκομείο να το φροντίσουμε και να το διατηρήσουμε  σαν κόρη οφθαλμού. Εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς καταγγέλλουμε τις τεράστιες ελλείψεις στο και προσπαθούμε για την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία του. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους πολίτες».