Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του “Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας” “Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου” με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Μπεξή

Κοινοποίηση στα Social Media

Ευάγγελος Μπεξής: «Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δεν τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε πριν δυο χρόνια για την φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας».

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του “Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας” “Το Καβείριο των Θηβών & η λατρεία του Διονύσου” με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Μπεξή, στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Ο κ.Ευάγγελος Μπεξής πριν την αναφορά του στο Καβείριο και τον Διόνυσο, αναφέρθηκε στην απαξίωση της ιστορικής κληρονομιάς της Θήβας, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον σημερινό Δήμαρχο κ.Σπύρο Νικολάου, που δεν τήρησε την υπόσχεση που του είχε δώσει για την φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων, πριν περίπου δυο χρόνια εμφανιζόμενος σε εκπομπή του στην τηλεόραση.

Τόνισε την πολιτική αδιαφορία και απραξία, τον πολιτισμικό “πόλεμο” του Υπ.Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, η οποία είναι σε συνάρτηση με την αδιαφορία των Δημάρχων, και ότι επιβάλλεται αυτό να αλλάξει.

Αναφέρθηκε στην σήμανση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας που είναι ανύπαρκτη, και ότι στην Εθνική οδό δεν υπάρχει μια πινακίδα να ενημερώνει τους οδηγούς για την Θήβα και τη σημαντική Ιστορία της.

Αναφέρθηκε στη σημαντική σημασία και ιστορία του Καβειρίου, τον Διόνυσο, τα Καβείρια μυστήρια, τις ανασκαφές και τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν, και πολλά ακόμη που μπορεί να μην έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε ότι το Καβείριο είναι Ζωντανό και ενεργό, όπως λέει και ο Παυσανίας στις καταγραφές του, και επιβάλλεται ανάδειξη η οποία συνεπάγεται την προκοπή της πόλης των Θηβών.