Βόμβα: Φοροδιαφυγή ύψους 20 εκ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ στον Ειδικό Λογαριασμό Αξιοποίησης Κονδυλίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Κοινοποίηση στα Social Media

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για την πάταξη οικονομικού εγκλήματος, διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού αναφέρονται τα εξής:

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, διαπίστωσε και απέστειλε στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις αρμόδιες ΔΟΥ και Τελωνεία, τις πιο κάτω σημαντικές υποθέσεις το μήνα Μάρτιο 2014 ως ακολούθως:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, πραγματοποίησε έλεγχο στον Ειδικό Λογαριασμό Αξιοποίησης Κονδυλίων του ΕΜΠ. Διαπιστώθηκε ότι κατά τα έτη 2002 – 2013, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος με συνέπεια την μη απόδοση φόρου ύψους 20.796.216 ευρώ.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς σε περίπτωση επιβεβαίωσης και απόδοσης ευθυνών από την ελληνική δικαιοσύνη, των παραπάνω ευρημάτων θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα ελληνικά πανεπιστήμια.