Η «Δημιουργία Ξανά!» πρωτοτυπεί: Όλα τα μέλη της μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά αν θέλουν τη συνεργασία με άλλα κόμματα

Κοινοποίηση στα Social Media

Όποιος θέλει να δει ποια κόμματα πιστεύουν πραγματικά στη δημοκρατία ρίχνει μια ματιά στον τρόπο που λαμβάνουν τις κρίσιμες εσωτερικές τους αποφάσεις. Η «Δημιουργία, ξανά!» έχει καταθέσει δείγμα γραφής όταν έγινε η πρώτη πολιτική κίνηση στην Ελλάδα που υιοθέτησε την ηλεκτρονική ψηφοφορία (με το εξαιρετικά αποτελεσματικό «κρατικό» σύστημα ΖΕΥΣ, το οποίο το κράτος αφού το πλήρωσε, ΔΕΝ το χρησιμοποιεί) κι έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της να ψηφίσουν για την εκλογή των οργάνων της από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται.

Τώρα, η βάση καλείται να ψηφίσει ξανά, σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά πράγματα πράξη άμεσης Δημοκρατίας. Την Πέμπτη 10/04/2014 και την Παρασκευή 11/04/2014, μετά από εισήγηση του Προέδρου και χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής, η βάση της «Δημιουργίας, ξανά!» αποφασίζει αν επιθυμεί ή όχι την μακροπρόθεσμη πορεία συνεργασίας με τη «Δράση», την «Ευρώπη – Οικολογία» την «ΦΙΣ» και με άλλες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού τόξου. Φυσικά, και αυτή η ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά.