Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Σταθά για τα επεισόδια σε βάρος της ΑΕΛ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση για τα επεισόδια πριν τον αγώνα μπάσκετ Α.Ο. Αιγάλεω – Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στο Αιγάλεω κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, Αθλητισμού.

«Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, 30-3-2014, έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, όπου είχε μεταβεί η αποστολή της Α.Ε.Λιβαδειάς για να αγωνιστεί με την ομάδα του Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ. Συγκεκριμένα, όταν το λεωφορείο της αποστολής έφτασε έξω από το γυμναστήριο , στον χώρο υπήρχαν μόνο 2 αστυνομικοί, και μόλις η αποστολή βγήκε έξω από το λεωφορείο, αθλητές, προπονητές, μέλη του ΔΣ της Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ δέχτηκαν άγρια δολοφονική επίθεση από ομάδα περίπου 100 ατόμων, με πέτρες, σπασμένα μπουκάλια και λοστούς» σημειώνει ο κ. Σταθάς.

Και συνεχίζει: «Όλα τα μέλη της αποστολής, δεχόμενοι ισχυρό σοκ, κατόρθωσαν να διαφύγουν του σημείου και κατέφυγαν στο Α.Τ. Αιγάλεω προκειμένου προστατευθούν και να καταγγείλουν το συμβάν. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και ιατρική περίθαλψη. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στα επεισόδια, εγκατέλειψαν τον χώρο μη δυνάμενοι να προστατέψουν την ομάδα της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ. Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσε να ταξιδέψει με ασφάλεια, ενώ οι σάκοι με τα αθλητικά και προσωπικά αντικείμενα των αθλητών και το υλικό της ομάδας εκλάπησαν. Να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του αγώνα, υπήρχαν απειλητικά μηνύματα στα social media από διάφορους οπαδούς οι οποίοι απειλούσαν ότι θα προκαλούσαν επεισόδια στον επικείμενο αγώνα. Κατόπιν των απειλών, η Διοίκηση της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ενημέρωσε εγγράφως το Α.Τ. Αιγάλεω, αλλά και προφορικώς τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ, όπως προφορικώς ενημέρωσε και την ΓΑΔΑ, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα στείλει αστυνομική δύναμη στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα ώστε να προστατεύσει την ομάδα και να διεξαχθεί ο αγώνας ομαλά. Τα επεισόδια καταδίκασε και η Διοίκηση της ιστορικής ομάδας Α.Ο. Αιγάλεω, τα οποία άλλωστε ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία του συλλόγου. Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων ήταν φυσικά να μην διεξαχθεί ο αγώνας».

Καταλήγοντας ερωτά τους κυρίους Υπουργούς για ποιο λόγο, ενώ είχε προειδοποιηθεί το Α.Τ. Αιγάλεω εγγράφως, όπως και η ΓΑΔΑ και η ΕΟΚ προφορικώς από τη Διοίκηση της Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, δεν προέβησαν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν την Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και να διεξαχθεί ο αγώνας κανονικά.