Εγκληματική διάλυση και παρανομίες στις μονάδες ΠΕΔΥ της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Για «εγκληματική διάλυση και παρανομίες στις μονάδες ΠΕΔΥ της Βοιωτίας» με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Υγεία Άδωνι Γεωργιάδη κάνει λόγο η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ερώτηση για την υποβάθμιση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας αλλά και τα Κ.Υ. Αλιάρτου, Σχηματαρίου και Διστόμου κατέθεσαν ο βουλευτής Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.

«Μετά το διασυρμό ενός ολόκληρου κλάδου και τις 3.500 απολύσεις των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνης με την λογική της μνημονιακής ισοπέδωσης των πάντων και της κυρά μαμής που τον διακατέχει, αποφάσισε να παίξει ένα ακόμη παιχνίδι σε βάρος της υγείας των ασφαλισμένων, της νοημοσύνης μας και του ιατρικού επαγγέλματος», αναφέρει σχετική ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Συγκεκριμένα, για να δείξει ότι το σύστημα λειτουργεί και μπορεί να εξυπηρετεί ασφαλισμένους οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, έδωσε εντολή, μέσω των τοπικών υπευθύνων της Βοιωτίας, στις παρασκευάστριες των μικροβιολογικών εργαστηρίων να κάνουν τη δουλειά των γιατρών που έδιωξε κακήν –κακώς. Δηλαδή να κάνουν τις αιμοληψίες, τις αναλύσεις και τη διάγνωση των εξετάσεων. Οι λογικές και οι πρακτικές της κυβέρνησης μας πάνε δεκαετίες πίσω, όχι μόνο σε συνθήκες παρακράτους (όπως αποκαλύφθηκε και επίσημα με τη δράση του Μπαλτάκου), αλλά και στους κομπογιαννίτες. Σε λίγο θα αναθέσουν και σε πρακτικούς να μας θεραπεύουν, να μας ξεγεννάνε και να μας βγάζουν δόντια. Ως εδώ ήταν οι μέρες τους… το ανέκδοτο, ο Άδωνς υπουργός Υγείας τελείωσε».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά την ασύλληπτη προπαγάνδα που εξελίσσεται, η διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας είναι καταφανής, οι 111 θάνατοι από την εποχική γρίπη μέχρι τώρα, το επιβεβαιώνουν δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο». Συμπληρώνει δε πως «το ίδιο επιβεβαιώνουν η απαράδεκτη κατάσταση των νοσοκομείων Λιβαδειάς, Θήβας (λόγω έλλειψης γιατρών και υλικών) καθώς και η υποβάθμιση των κέντρων υγείας Διστόμου, Αλιάρτου, Σχηματαρίου που φτάνει στα όρια αδυναμίας λειτουργίας τους». Παράλληλα ασκεί κριτική και στους αιρετούς του νομού υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, που είναι οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες, τοπικοί εκφραστές των κεντρικών μνημονιακών επιλογών, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα των Δημοτών τους;».

Και καταλήγει: «Οφείλουμε να τους σταματήσουμε και για λόγους υγείας και επιβίωσης! Ο ιατρικός κόσμος και όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε σύσσωμοι στο νέο ανοσιούργημα. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στην υγεία και η απορρύθμιση των δημόσιων δομών, κάνουν ακόμα πιο εμφανή και αναγκαία την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές Γ. Σταθάς και Β. Αποστόλου χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την κατάσταση με τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών καθώς και στα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Διστόμου και Αλιάρτου.