Ανακοίνωση του Ε.Κ. Θήβας για την απεργία της Τετάρτης

Κοινοποίηση στα Social Media

Απεργούμε έχοντας ως βασικά αιτήματα – διεκδικήσεις:

1ο.    Ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τη νέα δραματική μείωση των εισφορών, θα έχουμε τα εξής τραγικά αποτελέσματα:

  • Τη διεύρυνση των ελλειμμάτων της κοινωνικής ασφάλισης κατά 850 εκ. € (ποσό που θα καρπωθούν οι εργοδότες).
  • Την κατάργηση των επιδομάτων και η προστασία της μητρότητας.
  • Την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων. 

2ο.                  Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, που έχει λάβει γενικευμένα χαρακτηριστικά.  Ενίσχυση και θωράκιση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και των ελεγκτικών μηχανισμών είσπραξης εσόδων του ΙΚΑ.

3ο.                  Θωράκιση (και όχι αποδυνάμωση) του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας. Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης (ψευτοαπασχόλησης) και στην ομηρία των εργαζομένων!

4ο.                  Ουσιαστικά και γενναία μέτρα τόνωσης της απασχόλησης (με δημόσιες επενδύσεις) για την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας που μήνα με το μήνα καταρρίπτει κάθε αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ και που έχει δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα.

5ο.                  Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε Νομοθετική (πραξικοπηματική) μείωση των 3ετιων, για εργαζόμενους ή μακροχρόνια ανέργους, γιατί εκτός των άλλων έχουν συμφωνηθεί (Νομοθετηθεί) με ΕΓΣΣΕ και δεν μπορούν να τροποποιηθούν με κρατική παρέμβαση.

6ο.                  Ακύρωση όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου που επιβλήθηκε κατ’ επιταγή των τοκογλύφων δανειστών και ενώ δεν ενίσχυσαν ουσιωδώς την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

7ο.                  Απαιτούμε να μην ανοίξουν καμία Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, να μην εφαρμοστεί η πρόβλεψη του πολυνόμου για τις πιλοτικές περιοχές Ρόδου, Χαλκιδικής, Κυκλάδων. Επαναλαμβάνουμε μονότονα ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

8ο.                  Απόλυτο σεβασμό του Ν.1264/82 που διασφαλίζει τις δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στην χώρα μας.  Η επιχειρούμενη επαναφορά του αλήστου μνήμης Ν.330/76, οδηγεί στο πιο σκοτεινό, αντιδραστικό και χρεοκοπημένο παρελθόν την πατρίδα μας.

9ο.                  Ακύρωση κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης – εκποίησης Δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών του Κράτους, που οδηγούν στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και στην λεηλασία της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας.  Οι στρατηγικές σημασίας επιχειρήσεις του Δημοσίου αποτέλεσαν το μοναδικό και αναντικατάστατο εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και διασφάλισης των συμφερόντων της κοινωνίας μας.

10ο.              Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις, παντού και για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.  Κατάργηση και απαγόρευση των «Ατομικών Συμβάσεων» εξευτελισμού και υποτίμησης των εργαζομένων, που παραπέμπουν σε σύγχρονη σκλαβιά.

11ο.              Επαναφορά του Βασικού Κατώτατου Μισθού στα 751€, όπως εξάλλου προέβλεπε η ΕΓΣΣΕ της 15/07/2010, που αυθαίρετα και αντισυνταγματικά καταργήθηκε με κυβερνητική παρέμβαση.  Άμεση έκδοση της Απόφασης του ΣτΕ, στην προσφυγή της ΓΣΕΕ που εκδικάστηκε στις 07/12/2012.

12ο.              Ριζική αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, άμεση κατάργηση ΟΛΩΝ των χαρατσιών και των εξοντωτικών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους φορολογικών μέτρων.  Επιτέλους να κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι αεριτζήδες, οι μεταπράτες, οι ραντιέρηδες, οι ιδιοκτήτες των Off – Shore και οι λαθρέμποροι.

13ο.              Άμεση καταγγελία των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους και των εξοντωτικών για την οικονομία και την κοινωνία μέτρων. Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα για κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα, που με την δικαιολογία της κρίσης μας αφαίρεσε ο Νεοφιλελευθερισμός προς όφελος των Τραπεζών και των εργοδοτών.

ΔΕΝ θέλουμε η 9 Απρίλη να είναι «ντουφεκιά στον αέρα», απαιτούμε κλιμάκωση του Αγώνα με στόχο τη νίκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία 9 Απρίλη, διαψεύδοντας  κάποιους  που  προσπαθούν να σταματήσουν τους εργατικούς αγώνες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση 9 Απρίλη 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

          ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ   Ο   ΚΑΝΑΠΕΣ

Ή   ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ   Ή   ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΜΕ

 


 

ΟΛΟΙ   ΕΧΟΥΜΕ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ  ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  ΝΑ  ΛΕΙΠΕΙ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ 11 η ώρα 

Τα  Λεωφορεία θα αναχωρήσουν  στις 8:30 από τα ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ με ενδιάμεσες στάσεις Σχηματάρι Οινόφυτα