Τελευταίες προσπάθειες σήμερα του ΠΑΣΟΚ για ψηφοδέλτιο στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει ορίσει το ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενώ πρόσφορο έδαφος δεν φαίνεται να βρίσκει ούτε η πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη που επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες τη Λιβαδειά για συνεργασία με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ δεδομένου ότι ο κ. Χαινάς ήδη έχει ανακοινώσει τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες.

Οι προσπάθειες πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα.

Παράλληλα ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης που ήταν διατεθειμένος υπό ορισμένες προϋποθέσεις να σηκώσει το βάρος και να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Στερεά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για εμπόδια που ανυψώθηκαν και διαψεύδει τα σενάρια συνεργασία του με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσώνης αναφέρει τα εξής:

«Τους τελευταίους δύο μήνες προσπάθησα διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο της αυταπάρνησης να κάνω αυτό το οποίο θεωρώ ότι είχα υποχρέωση. Να κρατήσω όρθιο το φρόνημα τον υπερήφανων ανθρώπων της δημοκρατικής παράταξης και όχι μόνο. Δυστυχώς υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και βοήθεια που δεν είχα δεν μου επέτρεψαν να φέρω σε πέρας την προσπάθεια αυτή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσώνης.

Και συνεχίζει: «Από χθες ορισμένα άρρωστα και δόλια μυαλά καθώς και κάποιες ανήθικες συνειδήσεις έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο της συνεργασίας μου με πολιτικούς χώρους και υποψηφίους που δεν είχα ούτε έχω καμία σχέση. Τους απαντώ κατηγορηματικά ότι ούτε ρίψασπις είμαι, ούτε θα τρέξω ποτέ να πιάσω στασίδι για ίδιο όφελος. Δεν σκέφτηκα ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν έχω σχέση με δεσποτικές συμπεριφορές, με γόνους που θεωρούν ότι «αυτό που θελήσουν τους ανήκει», με φασιστικές νοοτροπίες, με light πολιτικούς χώρους που επιχειρούσαν να δείρουν πολιτικούς τους αντιπάλους μέσα στις πλατείες, καθώς και με οικονομικά συμφέροντα που κάποιους από αυτούς περιτριγυρίζουν».

Καταλήγοντας καλεί τους πολίτες της Στερεάς «που επιζητούν την πολίτική αξιοπρέπεια και συνέπεια» να κρατήσουν την περηφάνια τους «μακριά από την πρόσκαιρη υποταγή και με τη συμπεριφορά τους να δείξουν προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε εδώ και περιμένουμε».