Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» απεργούν στις 4 και 5 Απριλίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Για άλλη μια φορά ……..
οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι απλήρωτοι για μήνες!

Για άλλη μια φορά ……..
βάλλονται οι προνομιακές δομές των δήμων με τη συγκατάθεση μάλιστα της ΚΕΔΕ με σκοπό την υπονόμευση και την διάλυση του κοινωνικού κράτους μέσω του καινούργιου μοντέλου των κοινέ

και εμείς απαντούμε: φτάνει πια η κοροϊδία!!!

στις 3 και 4 Απριλίου 2014 απεργούμε
πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 3-4-2014. ξεκινώντας από την Βουλη και ώρα 10:00 πμ.

απαιτούμε :

1. άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών (5 κ΄άνω).
2. σταθερή ροη χρηματοδότησης στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ
3. όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΒΣΣ και της κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και κοιν.ς.επ που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί . καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν ιδιώτες σε υπηρεσίες των δήμων και στην φροντίδα των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία. η μέριμνα και η φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της πολιτείας.
4. δωρεάν παροχή κοινωνικής φροντίδας για όλους τους πολίτες
5. διασφάλιση των εργαζομένων του ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των κοινωνικών δομών σε αυτές. ενιαία δομή πρόνοιας σε κάθε δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτεία.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις δομές της Βοιωτίας, ενώνοντας τις φωνές τους, με αυτές, των υπολοίπων συναδέλφων τους από όλη τη χώρα.

από http://www.siriosfm.gr/