Στις 7 μέρες η διάρκεια του παστεριωμένου γάλακτος

Κοινοποίηση στα Social Media

Ημερομηνία λήξης στις 7 ημέρες από την ημερομηνία παραγωγής του θα έχει το γάλα χαμηλής παστερίωσης, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της επίμαχης διάταξης του πολυνομοσχεδίου που ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν την τελική διάταξη, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή βρίσκονται στη χρυσή τομή, καθώς διασφαλίζουν τον παραγωγό, κρατούν την αγορά ανοιχτή, προστατεύουν τον καταναλωτή και του δίνει δυνατότητες επιλογής.

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης επέδειξαν νηφαλιότητα, σύνεση και ευθύνη και ζητώ από όλους σας να υποστηρίξετε τη διάταξη» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως είπε, με τη διάταξη προσδιορίζεται για πρώτη φορά με ακρίβεια και σαφήνεια τι είναι το παστεριωμένο γάλα που έχει υποστεί επεξεργασία σε υψηλή ή σε χαμηλή θερμοκρασία διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικές συνθήκες για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ελληνική γεωργία και την παραγωγική διαδικασία, έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό. Το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας έχει ανάγκη της στήριξης του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Πρώτα και κύρια επιτάσσει να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα. Τον ιδρώτα του Έλληνα αγρότη και του κτηνοτρόφου» δήλωσε ο υπουργός.

από http://news.in.gr/