Ομιλία Αλέκου Καρκάνα στο συνεδριακό κέντρο “ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ”

Κοινοποίηση στα Social Media

Φίλες κα φίλοι,
Διαπιστώνουμε όλοι πως ζούμε τη χειρότερη εποχή μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο.
Αν όχι γιατί περνάμε σήμερα πολύ δύσκολα, γιατί ακόμα χειρότερα, οι προοπτικές διαγράφονται ζοφερές.
Γιατί όλοι γνωρίζουμε πως τα παιδιά μας δεν έχουν μέλλον.
Γιατί ήδη πολλοί συμπολίτες μας παροτρύνουν τα παιδιά τους να φύγουν από τη χώρα. Και αρκετά έχουν ήδη φύγει.
Την οικονομική κρίση, που ταλανίζει τη χώρα, ακολουθεί κατά πόδας η πολιτική κρίση. Η κεντρική διοίκηση, που έχει αποκληρώσει την τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθεί να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τα βάρη και τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Σε αυτή τη δύσκολη καμπή θεωρούν, πως κυριαρχούν ακόμη στην πόλη μας ξεπερασμένοι τρόποι έκφρασης της πολιτικής ζωής, ληγμένες ιδέες, ληγμένες συμπεριφορές, αρνητικές παρουσίες.
Πολλοί από αυτούς, που ευθύνονται για τη φθίνουσα πορεία των χωριών και των πόλεών μας του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων, επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, μεταλλάσσονται, αλλάζουν πολιτικούς φίλους, ψάχνουν το νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αποκηρύσσουν το ένοχο παρελθόν τους και ξαναζητούν την ψήφο μας.
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν αντιμετώπισαν με αίσθημα ευθύνης, με τόλμη και καλές προθέσεις τα προβλήματα της πόλης μας -ούτε καν αυτά της καθημερινότητας- δεν έθεσαν στόχους, δεν είχαν όραμα, δε χάραξαν πορεία προς το μέλλον.
Έλειψαν οι απόψεις, που θα έθεταν γερά θεμέλια για μια βιώσιμη πόλη, έλειψε η αποφασιστικότητα, καταβαραθρώθηκε ο πολιτισμός, έγινε σύμβολο η οκνηρία, η κουτοπονηριά και η έλλειψη διάθεσης για δράση.
Μοναδικό μέλημα η «επικοινωνιακή πολιτική» για την επανεκλογή.
Πάγια τακτική στα δημοτικά συμβούλια οι ύβρεις, οι αιχμηρές ατάκες, το τάχαμου -δήθεν ενδιαφέρον, η έλλειψη πραγματικής ζύμωσης, οι προειλημμένες αποφάσεις, η άρνηση.
Και για τη Λιβαδειά;
Η εποχή, που η πόλη χτιζόταν και ο κόσμος της βρισκόταν σε ανάταση, καμάρωνε και χαιρόταν, πέρασε. Η πόλη ζει την φτώχεια της σε όλες τις διαστάσεις, οι δημότες βρίσκονται σε κατήφεια, σφίγγουν τα χείλια, όταν συζητούν, κουνάν το κεφάλι σα να μην περιμένουν τίποτε καλό.
Οι μικρές μας κοινότητες θάφτηκαν μέσα στους Καποδιστριακούς δήμους. Τώρα με το καλλικρατικό σχέδιο θάφτηκαν και οι πόλεις μας. Η Δαύλεια, ο Αη- Γιώργης, η Χαιρώνεια, το Κυριάκι. Και καμιά προσπάθεια με όραμα δεν καταβλήθηκε να μη συμβεί αυτό.
Αδιέξοδο;
Σε ένα τέτοιο θλιβερό περιβάλλον, η Λιβαδειά είναι όμως υποχρεωμένη να αναπτύξει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, για να βγει από το τέλμα και να βαδίσει μπροστά. Μέχρι την ανάπτυξη.
Γιαυτό:
Θεωρήσαμε αναγκαίο να χτίσουμε μια νέα συλλογικότητα, από ανθρώπους που δε φέρουν ευθύνη για τη μέχρι τώρα κατάσταση, από ανθρώπους δημοκράτες, εργατικούς, τίμιους αλλά και ικανούς, η οποία θα απελευθερώσει τη δυναμική της τοπικής μας κοινωνίας και θα ρίξει στο στίβο το καλύτερο ανθρώπινο υλικό της. Ανθρώπους, που εμπνέονται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της  διαφάνειας, της αλληλεγγύης και της ισότητας, από την αγάπη για τον τόπο μας, την φύση και το περιβάλλον, από τους αγώνες και το μόχθο των απλών ανθρώπων.

Έτσι δημιουργήσαμε τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Σκεφτήκαμε, πως πολλά χρόνια τώρα οι άνθρωποι με τα θετικά χαρακτηριστικά, που αναφέραμε έδωσαν πολύ χώρο στη μετριότητα και την κακομοιριά και είναι καιρός να τον διεκδικήσουν.
Να στείλουν τους εκπροσώπους του φθαρμένου παρελθόντος στα σπίτια τους.
Μας ένωσε η αγάπη μας για τις πόλεις και τα χωριά μας και τίποτε άλλο.
Δεν υπάρχουν σε μας προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, κοινωνικές ή συντεχνιακές βλέψεις.
Μόνη μας υποχρέωση και μέριμνα είναι η διάθεσή του εαυτού μας στην υπηρεσία της Λιβαδειάς.
Τονίσαμε από την αρχή, στη διακήρυξή μας πως η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς
Δεν πρόκειται να δεχτεί στους κόλπους της όσους τυχόν προσβλέπουν σε εξαιρέσεις, ιδιαίτερη μεταχείριση, μη αξιοκρατικούς διορισμούς, ρουσφέτια. Αν τυχόν υπάρχουν τέτοιας σκέψης συμπολίτες, τους παρακαλέσαμε να μη μας στηρίξουν.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, στηρίζεται στην αυτοτέλεια, στην ανεξαρτησία και στην ενότητά της. Τα μέλη της προωθούν τη συλλογικότητα, το  πνεύμα συνεργασίας, τον εθελοντισμό, τη διαβούλευση και τη συναίνεση σε όλα τα επίπεδα για τη λήψη αποφάσεων.

Πιστεύει ακράδαντα στην υπεράσπιση του συμφέροντος των δημοτών και του Δήμου, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα. Μακριά από παρωχημένες ιδέες και πρακτικές. Δεν κρύβουμε τίποτα και κανένα πίσω μας.
Επιθυμεί να εκπροσωπήσει όλους τους δημότες, που όπως και εμείς, πιστεύουν ότι αξίζουμε έναν άλλο Δήμο, μια νέα πόλη, μια άλλη νοοτροπία.

Ως άνθρωποι της δράσης, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας, θα εργαστούμε για την ενεργοποίηση, την κινητοποίηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων. Δε θα προσπαθήσουμε με ρητορείες να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι.
Από λόγια χορτάσαμε.
Αποδεικνύουμε τη δύναμή μας και σηματοδοτούμε αυτά που λέμε με τους ανθρώπους, που στηρίζουν την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι βασικές μας αρχές, που θεμελιώνουν το πρόγραμμά μας πριν αυτό διατυπωθεί με όλες του τις λεπτομέρειες και με την αντίστοιχη τεκμηρίωση είναι οι παρακάτω:

1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Λεβαδέων είναι τραγική.
Χρέη εκατομμυρίων € πρέπει να πληρωθούν άλλα άμεσα, άλλα σε βάθος χρόνου.
Η κρατική επιχορήγηση γίνεται τέσσερις φορές μικρότερη.
Οι μοναδικοί τρόποι για να προχωρήσει ο Δήμος και όχι απλά να επιβιώσει είναι:
Η διεκδίκηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020. Γρήγορα και αποτελεσματικά. Με τους κατάλληλους ανθρώπους, που πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Με ανθρώπους, που γνωρίζουν από ευρωπαϊκά προγράμματα, και με τα έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας.
Η ανακατανομή των εξόδων. Η αλλαγή, όπου αυτή είναι νομικά επιτρεπτή στα ποσά των κωδικών των εξόδων.
Η παραγωγή πλούτου που θα προκύψει από την εφαρμογή των αρχών, που προτείνουμε.
Η οικονομία και ο ορθολογισμός στη διαχείριση, χωρίς περιττά έξοδα.
Η διεκδίκηση των οφειλών προς το Δήμο. Έτσι απλά.

2. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Δήμος Λεβαδέων διαθέτει ένα ισχυρό και πολυάριθμο στελεχιακό δυναμικό. Ανθρώπους, που μπορούν, επειδή θα τους δοθεί η δυνατότητα της ανάληψης πρωτοβουλίας και η αρμόζουσα εμπιστοσύνη – αντί του σημερινού και επί έτη διασυρμού, που υφίστανται – θα απελευθερώσουν τις ικανότητές τους και θα παράγουν τα μέγιστα για το Δήμο μας.
Η εμπειρία τους μπορεί να μεταφραστεί μέσω των προτάσεών τους σε γνώση για τους αιρετούς και σε όφελος για τους δημότες.
Στο Δήμο, που εμείς προτείνουμε, δεν εμπλέκεται ο ρόλος των αιρετών με το ρόλο των υπαλλήλων της Διοίκησης. Η δουλειά των αιρετών είναι η χάραξη της καλύτερης πολιτικής για την πόλη. Δεν είναι η επιστασία των έργων και των εργασιών, δεν είναι οι μικροεξυπηρετήσεις δημοτών σε βάρος άλλων, δεν είναι η παρέμβαση στο έργο των τμηματαρχών και των διευθυντών.
Δε θα κάνουμε προεκλογικό αγώνα για θέματα, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, η καθημερινότητα. Αυτά, αυτονοήτως θα λειτουργούν επειδή ακριβώς υπάρχει η υπηρεσία και ακριβώς γι αυτά πληρώνουν οι δημότες.
Δική μας δουλειά είναι να εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα για τη λειτουργία και να διασφαλίζουμε την ίδια τη λειτουργία.
Για να το πω πιο απλά:
Οποία αιδώς, πολίτης να τηλεφωνεί σε αντιδήμαρχο για την αλλαγή μιας λάμπας και αυτός να το κάνει και να το θεωρεί ρουσφέτι.

3. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Ο τίτλος ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, που δώσαμε στη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς δεν είναι τυχαίος. Διαγωνισμοί, αναθέσεις, αγορές, τοποθετήσεις ή διορισμοί, θα γίνονται, όπως επιτάσσει η λογική και ο νόμος με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία, χωρίς αδικίες και χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση.
Γιατί αυτά αποβαίνουν σε βάρος της οικονομίας του δημότη, αφού όλα τα λάθη των ιθυνόντων τα πληρώνουμε όλοι μαζί.
Το ζύγι στο λογότυπό μας δε σημαίνει κάτι άλλο από αυτό που δείχνει συν την κατακορυφότητα των αρχών μας, ο δε χάρακας δεν είναι παρά ο κανόνας της λογικής, της νομιμότητας, της αξιοκρατίας.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο Πολιτισμός δεν είναι έννοια αφηρημένη, πολύ δε περισσότερο δεν αφορά μεμονωμένες ομάδες ή πρόσωπα. Αποτελεί προϊόν του ανθρώπινου μόχθου που εκφράζεται είτε σε μορφή υλική (αντικείμενα τέχνης, τεχνολογία) είτε σε μορφή υπηρεσιών (εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, τηλεόραση) είτε σε μορφή θεσμών (Σχολεία, Μουσεία, Επιστημονικά ιδρύματα) είτε σε νόρμες συμπεριφοράς (Ήθη και έθιμα).
Ο Πολιτισμός έχει επίσης σοβαρή διαμορφωτική ισχύ, γιατί ορίζει κάθε φορά συγκεκριμένο τρόπο όρασης του κόσμου, δηλαδή τη συλλογική σκέψη και δράση.
Επομένως ο Πολιτισμός, σαν διαδραστικό υλικό προϊόν παράγει πλούτο.
Και είναι ευρέως γνωστό πως η αγορά που συνδέεται με το πολιτισμικό αγαθό και τη διαχείρισή του είναι ιδιαίτερα επικερδής στο Διεθνή χώρο.
Αναφέρω ενδεικτικά τα Μουσεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις μουσικές εκδηλώσεις και τα Διεθνή καλλιτεχνικά Fora (Biennale), τις διαδικτυακές συνδρομητικές Βιβλιοθήκες, τα τοπικά μνημεία ως προορισμούς κ.α.
Για το λόγο αυτό η Κίνησή μας προτίθεται να εργαστεί σθεναρά για την καταγραφή, μελέτη, προβολή και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και μνημείων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την αναβάθμισή της και κατ’ επέκταση την προσέλκυση επισκεπτών.
Η πρόθεσή μας, σε πρώτη φάση θα καταστεί δυνατή κυρίως με εθελοντική αφιλοκερδή εργασία ανθρώπων που πιστεύουν και αγαπούν τον τόπο, παράλληλα βεβαίως με τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών και μη κονδυλίων. Στη συνέχεια όμως η χρηματοδότηση θα προέλθει από την εκμετάλλευση των ίδιων των πολιτιστικών μας δεδομένων, χωρίς επιβάρυνση της Πολιτείας ή των Δημοτών.

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στο Δήμο Λεβαδέων δε θα αφήσουμε να μείνει κανένας δημότης άστεγος, κανένας δημότης νηστικός, κανένας δημότης χωρίς νερό και ρεύμα.
Όμως και κανείς δε θα επικαλεστεί αδυναμία, που δεν έχει. Μεγάλωσε η Λιβαδειά αλλά ευτυχώς γνωριζόμαστε ακόμη όλοι πολύ καλά.
Βασικό μέλημά μας είναι η άμεση και αγαστή συνεργασία του Δήμου μας με τους σχετικούς αρμόδιους φορείς, αλλά και μεμονωμένους πολίτες, αρωγούς της αλληλεγγύης.
Ο κόσμος της Λιβαδειάς είναι ευαίσθητος, είναι φιλόξενος, είναι αρωγός των αδυνάτων, είναι εμπνευσμένος με αρχές και αξίες πανανθρώπινες.
Ο Δήμος αρκεί να δηλώσει και να είναι παρών.

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή των δημοτών, σε ένα δήμο με δεκάδες πολιτιστικούς, λαογραφικούς, εξωραϊστικούς κ.α. συλλόγους, με ιδρύματα, εστίες και εθελοντικές οργανώσεις, είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του δήμου μας, αφού υποστηρίζουμε το αυτονόητο ότι δήμος δεν είναι οι αιρετοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά οι πολίτες.
Όλοι, θα συμμετέχουν στα κοινά και θα συνδιαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας της γειτονιάς τους, του χωριόυ τους, της πόλης τους. Και για να έχουν νόημα αυτά θα μεριμνήσουμε ώστε τα δρώμενα του Δήμου (πολιτιστικά, εθιμικά, επαιτειακά ή οτιδήποτε άλλο) να διασκορπιστούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.

7. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η περιοχή, που καταλαμβάνει ο Δήμος μας είναι από πλευράς φυσικού και ανθρωπιστικού περιβάλλοντος ευλογημένη. Στα όρια μας υπάρχουν πηγές, ποτάμια, ορεινοί όγκοι, παραλίες, κάμποι, υψίπεδα, ημιορεινές εκτάσεις, γεώτοποι, ξωκλήσια και μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι και τόσα άλλα, που νόημα δεν έχει η αναφορά τους σε αυτή τη φάση, αλλά νόημα έχει να πούμε ότι σχεδόν όλα αυτά είναι ανεκμετάλλευτα και ότι όλα αυτά με δουλειά και φαντασία, μπορούν να αξιοποιηθούν, να προστατευτούν αλλά και να προσελκύσουν ανθρώπους, να παράγουν πλούτο τόσο οικονομικό όσο και πλούτο ανθρώπινης παρουσίας.

8. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε μια πόλη, που θέλουμε όχι απλά να είναι βιώσιμη, αλλά να αποκτήσει κίνηση και ζωή, σε μια πόλη, μικρή σχετικά αλλά με αθλητικά χαρακτηριστικά μεγάλων πόλεων, με πολλούς αθλητές και πρωταθλητές στίβου και κολύμβησης, με πολλούς ερασιτεχνικούς συλλόγους σε πολλά αθλήματα, με ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου γνωστές σε όλη τη χώρα, δε μπορεί να μην επαρκού οι χώροι άθλησης, δε μπορεί να μη συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, δε μπορεί να μην υπάρχει όραμα κατασκευής του κολυμβητηρίου, δε μπορεί να υστερεί ο μαζικός αθλητισμός.
Οι απόψεις ειδικών ανθρώπων περί τα αθλητικά μας είναι γνωστές, είναι σεβαστές και αποδεκτές, και αποτελούν και αυτές βασικό μέλημα της Κίνησής μας.

9. ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
Ο Δήμος Λεβαδέων έχει κάτι, που ίσως καμιά πόλη στον κόσμο δεν έχει: Την Έρκυνα. Το αρχικό σχέδιο και όραμα προ εικοσαετίας, που ήταν η πόλη μας να γυρίσει το πρόσωπό της στο ποτάμι είναι ζωντανό για μας. Και θα δουλέψουμε σκληρά γι αυτό. Και το ποτάμι συνδέεται με ανάπτυξη: Τουριστική, αθλητική, ενεργειακή, πολιτιστική.
Ο Δήμος μας έχει και άλλες ομορφες πόλεις. Τη Δαύλεια, το Κυριάκι, τον Αη – Γιώργη, τη Χαιρώνεια.
Και αυτές μαζί με την πόλη της Λιβαδειάς έχουν να δώσουν αλλά και να πάρουν από το Δήμο. Διαθέτουν αντίστοιχες ομορφιές και χάρες, που πρέπει να αναδειχτούν, να προσελκύσουν, να δώσουν οφέλη.
Το ενεργειακό ζήτημα –σφάζονται γιαυτό σε όλο τον κόσμο- είναι ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας για μας. Τα Φ/Β στα δημοτικά κτίρια ή σε κοινοτικούς χώρους για τα χωριά μας, οι με την πρέπουσα χωροταξία Α/Γ, η άγνωστη σε πολλούς Γεωθερμία, τα ανακυκλωμένα υλικά, είναι λύσεις, που θα φέρουν δουλειές στην πόλη και κέρδη στο Δήμο.

10. ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Βασική μας αρχή –και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες- είναι πως αυτός που παράγει πρωτογενή προϊόντα αποτελεί μαζί με το εργατικό δυναμικό τη βάση της οικονομικής πυραμίδας. Γι αυτό πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της εκτίμησης από τους συνανθρώπους, από το Δήμο.
Και ο Δήμος να είναι κοντά, να σχεδιάζει, να κατευθύνει, να κατασκευάζει, να επενδύει σε τελική ανάλυση στην παραγωγή και τον πλούτο, που αποφέρουν τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Η τοπική μας κοινωνία χρειάζεται οικονομική ώθηση. Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ επιθυμεί να εφαρμόσει fast track διαδικασίες για την απόκτηση αδειών, ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και πιστοποίηση των τοπικών μας προϊόντων.

Φίλες και φίλοι,
γνωρίζουμε καλά πως οι περισσότεροι συνδημότες λένε και σκέπτονται τα ίδια με μας και με τέτοιο τρόπο θέλουν να δουν το Δήμο να λειτουργεί.
Τους καλούμε όλους να πλαισιώσουν την Κίνηση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ισότιμα, ανοιχτά, δημοκρατικά, όπως αρμόζει σε Πολίτες.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ παραμερίζει την παλιά νοοτροπία αφήνει πίσω της το παρελθόν, είναι το όραμα αυτών που αγαπούν τον Δήμο.
Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ είναι η απαίτηση των καιρών για τη Λιβαδειά και ταυτόχρονα η απάντηση των δημοτών προς όλους.
Η ιδέες, που εκπροσωπούμε, είναι αυτές που πιστεύαμε πάντα, έμειναν αλάβωτες μέσα στο χρόνο, άντεξαν τις εποχές της οπισθοδρόμησης, τις έχουν χιλιάδες συμπολίτες και δεν τις σταματάει κανείς.
Έτσι μ΄αυτές τις ιδέες θα γίνει η Λιβαδειά η πόλη των παιδικών μας ονείρων.

Και έτσι, όπως πρέπει να τη παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Σας καλούμε λοιπόν να πυκνώσετε τις τάξεις της αξιοκρατίας, να αγωνιστείτε μαζί μας, να πάρετε την τύχη της πόλης στα χέρια σας για να την αλλάξουμε μαζί, κόντρα στο κατεστημένο, κόντρα στη μιζέρια, κόντρα στην κακομοιριά, κόντρα στη ματαιοδοξία.
Αυτά, που λέμε, τα εννοούμε. Και αν κάποιος μας πλησιάσει δεχόμενός τα αλλά μη εννοώντας τα είναι σε λάθος χώρο.

Σας ευχαριστώ
Καλή σας δύναμη, καλή μας δύναμη μέχρι τη νίκη!