Εξαρθρώθηκε η σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές στην Αράχωβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας Βοιωτίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (03-12-2012) τα ξημερώματα στο Λιβάδι Αράχοβας Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αράχοβας εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 28, 29 και 28 ετών.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα οχήματα και τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα από τον Ιούνιο του 2011, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους που αναζητούνται, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα θύματα των κλοπών, είχαν εμπιστευθεί την φύλαξη – επιτήρηση των εξοχικών τους οικιών στους δράστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία και γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν, προέβαιναν στην αφαίρεση πλήθους ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών συσκευών, μουσικών οργάνων, εργαλείων και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία με αλβανικά «φορτοταξί» στην Αλβανία.

Οι δράστες δεν δίσταζαν να αφαιρέσουν ακόμη και ολόκληρες εντοιχισμένες κουζίνες, ενώ από πολλές οικίες ξεκόλλησαν κουφώματα μαζί με τα παράθυρα.   

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις κλοπών, που οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2011 έως και 30-11-2012, ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις (130.000) ευρώ.

Τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό τους αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 29χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας συνελήφθη για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.