Επαφές στη Βοιωτία από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας για τη Βοιωτία με επίκεντρο και την Κωπαϊδα εξέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, κατά την  περιοδεία του στην Βοιωτία την Πέμπτη 26 Μαρτίου, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά και μέλη του συνδυασμού.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλιάρτου Γιώργο Ντασιώτη και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου όπου συνομίλησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστα Ρουσόπουλου.

Στη Λιβαδειά συναντήθηκε με στελέχη και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, ενώ επισκέφθηκε και την Εστία της Μητέρας.

Χθες το πρωί ο  επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας» επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς Γεώργιο.

Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε τον κ. Μπακογιάννη στο γραφείο του στη Μητρόπολη και στη κατά την διάρκεια της συνομιλία τους, τον ενημέρωσε για το φιλανθρωπικό έργο της Βοιωτικής Εκκλησίας αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν σε υποδομές, για την ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, όπως ο δρόμος προς τη Μονή του Οσίου Λουκά.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήρε το «πολυσχιδές» όπως το χαρακτήρισε, έργο της Μητρόπολης και υποσχέθηκε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Έμφαση επίσης δόθηκε στην προσφορά της εκκλησίας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα και τους  πολίτες, περίοδο.

Ο κ. Μπακογιάννης  επισήμανε επίσης, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η εκκλησία έχουν κοινές αγωνίες και κοινές επιδιώξεις για την συνδρομή, όσων έχουν ανάγκη και οφείλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη ότι στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες πρέπει να στείλουν μήνυμα κατά των μνημονίων και της τρόικας ο κ. Μπακογιάννης απέφυγε να απαντήσει και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μνημόνιο -αντιμνημόνιο, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, η Περιφέρεια πρέπει να κρατηθεί όρθια, έχουμε την ομάδα δουλειάς, που θα σηκώσει τα μανίκια για να δώσει λύσεις».

Σε άλλη ερώτηση για τη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. από την επιλογή της Φανής Παπαθωμά ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Βοιωτίας, μίλησε για προσωπική επιλογή και επεσήμανε ότι η προσπάθεια του συνδυασμού του είναι υπερκομματική υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι διαφορετικές από τις εθνικές.

Τέλος απαντώντας στα σχόλια ότι η συνεργασία του αφορά μόνο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπε ότι μιλάει για «υπερκομματικότητα με όλη την κοινωνία».