Ο Μ. Γιαννάκης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας με τον συνδυασμό του Θ. Γιαννόπουλου

Κοινοποίηση στα Social Media

«Συμφωνία για τη Στερεά» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Γιαννόπουλου ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα παρουσίασε στη Λιβαδειά τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη.

Ο κ. Γιαννόπουλος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Λιβαδειάς παρουσία υποψηφίων του συνδυασμού και πολιτικών του φίλων άρχισε την ομιλία του με αναφορά στους ποικίλους δεσμούς που έχει με τη Βοιωτία και τόνισε την σημασία των περιφερειακών εκλογών αφήνοντας παράλληλα εμμέσως πλειν σαφώς αιχμές για τον συνυποψήφιό του Κώστα Μπακογιάννη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης, σε δύο μήνες, γίνονται μέσα στη δίνη μιας κρίσης που ισοπεδώνει θεσμούς και αρχές, φτωχοποιεί τον Έλληνα πολίτη και συρρικνώνει την πίστη του σε ισχυρές αξίες αφού η επιβίωση είναι πρώτο μέλημα. Για κάποιους ίσως και η πολιτική τους επιβίωση… φαίνεται να είναι πρώτη προτεραιότητα. Για εμάς η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο τόπος εφαρμογής συμμετοχικών και άμεσων θεσμών, είναι ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας προς τον πολίτη. Είναι ο τόπος όπου η θεσμική έκφραση της δημοκρατίας ασκείται πραγματικά και ουσιώνεται λειτουργικά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ξεχωριστή βαρύτητα των επερχόμενων εκλογών με μια κοινωνία που υφίσταται αφαίμαξη και μια πολιτική “Ελίτ” που επιχειρεί να ωριμάσει πολιτικά τους κληρονόμους της μέσα από τους αυτοδιοικητικούς  θεσμούς δίνοντας τους θέσεις και αξιώματα επαγγελματιών της πολιτικής. Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό που αναζητά πολιτικές υποθήκες για το μέλλον αφού το παρελθόν εγγυάται τη συστημική προσήλωσή του. Εμείς αρνούμαστε να επιτρέψουμε πολιτική επιτροπεία στην περιφέρεια. Αρνούμαστε να προσαρτήσουμε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως πολιτικό προικώο».

Ο Θ. Γιαννόπουλος τόνισε ακόμα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες σε συμπόρευση.

«Ο δρόμος στον οποίο καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να διαβούμε μαζί. Ο δρόμος για μια νέα κοινωνική συμμαχία. Μια συμμαχία προσώπων και προσωπικοτήτων μια συμμαχία υπερτοπική λαϊκή, γνήσια και αυθεντική. Η ηθική των πεποιθήσεών μας είναι ηθική της ευθύνης. Θα παλέψουμε για τα δύσκολα. Πάντα μας άρεσε αυτός ο τίμιος αγώνας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτοδιοικητική  συμμαχία δε σημαίνει  συνάθροιση παραπονεμένων και δυσαρεστημένων. Δε σημαίνει, συγκέντρωση των αποκλεισμένων από τη διαχείριση της εξουσίας ούτε βέβαια σημαίνει προθάλαμος εξαργύρωσης πολιτικών γραμματίων. Αυτοδιοικητική συμμαχία, Σημαίνει συσπείρωση, συστράτευση, συνεργασία. Σημαίνει πίστη, σεμνότητα, τιμιότητα».

Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να διοικούν την Ελλάδα «κληρονομικώ δικαίῳ» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό «δεν είναι πολιτική στάση και δεν ταιριάζει στους ενεργούς πολίτες».

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είπε επίσης ότι ο συνδυασμός του έχει πρόγραμμα, έχει λύσεις και προτάσεις βιώσιμες, ρεαλιστικές και αποκεντρωτικές και συνέχισε: «Οι εκλογές του Μαϊου, έχουν το δικό τους νόημα, έχουν τη δική τους μοναδική αξία: Η Στερεά Ελλάδα δεν είναι παίγνιο κανενός δεν είναι διαβατήριο κομματικής ανέλιξης. Εμείς τολμάμε και ξεπερνάμε το παρελθόν.  Ενωμένοι, σχεδιάζουμε και χτίζουμε το μέλλον».

Και κατέληξε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Έχει αναδείξει σπουδαίους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άνδρες…. Άνθρωποι μα δημιουργική διάθεση και ήθος, με αγάπη και μεράκι, που ζούν έχοντας τη δική σας εμπιστοσύνη ως φυλαχτό. Ένας άξιος συνεχιστής αυτής της δυναμικής αυτοδιοικητικής ομάδας είναι και ο Μιχάλης Γιαννάκης».

Ο κ. Γιαννάκης από την πλευρά του στάθηκε στην αυτοδιοικητική του εμπειρία, στα μείζονα προβλήματα της Βοιωτίας, όπως η ανεργία και η ρύπανση του Ασωπού ποταμού και επιτέθηκε στις άλλες υποψηφιότητες που στηρίζονται από κόμματα λέγοντας με έμφαση ότι η «Συμφωνία για την Στερεά» έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ένας πραγαματικά ανεξάρτητος συνδυασμός.