Μόνο διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία από σήμερα…

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, “στην…
εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ”, και καλούν τον πρωθυπουργό “να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του”.

Την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κλείσιμο διαρκείας των φαρμακείων ακολουθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αποφάσισε την τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση. Από σήμερα, Πέμπτη, θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε ότι προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς αποδέχεται τις δημιουργούμενες εταιρείες φαρμακείων με το μετοχικό πλειοψηφικό ποσοστό να ανήκει μόνο στον αδειούχο φαρμακοποιό χωρίς να είναι μεταβιβάσιμο. Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του στην ίδρυση και στη λειτουργία φαρμακείων εντός των σούπερ μάρκετ ή άλλων καταστημάτων και στην αλλοίωση των προδιαγραφών ίδρυσης φαρμακείων. Επανέλαβε ότι η διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία με σταθερή χονδρική και λιανική τιμή, και έθεσε τη λειτουργία των φαρμακείων το μέγιστο 48 ώρες εβδομαδιαίως…

από http://nonews-news.blogspot.gr/