Συνελήφθη 29χρονος για εισαγωγή και εμπορία όπλων από την Βουλγαρία

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη, στις 04-12-2012 τα ξημερώματα στα Διόδια Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας, ένας 29χρονος ημεδαπός, στέλεχος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας οπλισμό από την Βουλγαρία.

Η σύλληψη του επετεύχθη στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί χθες τα ξημερώματα στην 191η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών και συγκεκριμένα στα Διόδια Αγίας Τριάδας, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο οδηγούσε  ο 29χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικές κρύπτες στη πλάτη της θέσης του οδηγού και στον χώρο των αποσκευών του οχήματος τα ακόλουθα όπλα:

  • Ένα πολεμικό τυφέκιο μάρκας Kalashnikov, με μία γεμιστήρα.
  • Ένα υποπολυβόλο mini Scorpion, με δύο γεμιστήρες.
  • Ένα πιστόλι μάρκας Tokarev με μία γεμιστήρα και 2 φυσίγγια.
  • Ένα πιστόλι μάρκας Walter με μία γεμιστήρα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας του δράστη, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε νοικιάσει από την Βουλγαρία καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με πέντε ακόμη άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και εμπορία όπλων από την Βουλγαρία στη χώρα μας, ενώ διέθετε συγκρότηση με ιεραρχική δομή και προκαθορισμένους ρόλους.

Συγκεκριμένα «αρχηγός» του διεθνούς κυκλώματος φέρεται να είναι 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού και όπως προέκυψε αναζητούσε και εντόπιζε υποψήφιους αγοραστές στη χώρα μας, προκειμένου να προωθήσει όπλα.

Τα όπλα προέρχονταν από τη  Βουλγαρία, όπου τα προμηθεύονταν ο 52χρονος πατέρας του «αρχηγού» της οργάνωσης, μαζί με τρεις ακόμη δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται. Στη συνέχεια ο συλληφθείς αναλάμβανε – πάντα σε συνεννόηση με τον «αρχηγό» της οργάνωσης –  να μεταφέρει τα όπλα στον τελικό προορισμό τους, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Σε νομότυπη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε οικία, όπου διέμενε ο 30χρονος μαζί με τον 52χρονο πατέρα του, στην περιοχή Άνω Λιοσίων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμη πολεμικό τυφέκιο μάρκας Enfield.

Επιπλέον σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον χώρο κράτησης του 30χρονου στις Φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος του 29χρονου συλληφθέντα και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών του κυκλώματος καθώς επίσης και η συμμετοχή του κυκλώματος σε άλλες υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας οπλισμού.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.