Με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Λιβαδειά (φωτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις  για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και ο εορτασμός για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την Τρίτη το πρωί εψάλη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση και τα διαχρονικά μηνύματα ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών Βασιλική Κόλλια.

Στα μηνύματα κυριάρχησαν οι ευχές για ομοψυχία και ενότητα ενώ στον διπλό εορτασμό της ημέρας αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

«Ο σημερινός διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας μας φέρνει στην μνήμη μας δύο παραμέτρους που πρέπει όλοι να τις προσέξουμε», είπε ο κ. Γεώργιος και συνέχισε: «Ο Θεός είναι παρών, είναι κοντά μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε θεϊκό κόσμο, είναι τόσο ευεργετικός για όλους μας. Η τιμή στους ήρωες του 1821 μας θυμίζει αρχές και ιδανικά, όπως πίστη και αγάπη προς την ελευθερία, στα οποία καλούμαστε να αναβαπτιζόμαστε, για να προχωράμε, να αντέχουμε σε μια δύσκολη εποχή σαν τη δική μας να απαιτούμε και να προχωρούμε».

Κάλεσμα για να «αφήσουμε πίσω διαφωνίες, διχογνωμίες» και να  «ενωθούμε όλοι μαζί για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο ήρθαμε τα προηγούμενα χρόνια και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον» απεύθυνε η κ. Κόλλια η οποία αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

«Σήμερα ας αναλογιστούμε τις θυσίες των αγωνιστών του 1821. Τότε ήταν μια μεγαλειώδης μια ηρωική αλλά και μια δύσκολη εποχή. Μέσα στο καημό και ο όραμα για την επανάσταση υπήρξαν και φαινόμενα διχογνωμίας όμως τη δύσκολη στιγμή οι έλληνες αποφάσισαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο και όλοι μαζί με πίστη στο όραμα να επαναστατήσουν κατά του κατακτητή εχθρού. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Η Ελλάδα όποτε ενώνεται γράφει λαμπρές σελίδες ιστορίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Β. Κόλλια.

«Σήμερα είναι διπλή εορτή θρησκευτική και εθνική. Είναι γιορτές που ενώνουν όλους του Έλληνες και μέσα από την ενότητα θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για την πατρίδα μας», σημείωσε στο μήνυμά του βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας.

«Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι διαχρονικό», σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά που όπως είπε «η επανάσταση δεν έχει τελειώσει, οι δανειστές, μας έχουν πάλι υπό κατοχή και πρέπει ο ελληνικός λαός να μην εφησυχάζει και να μην κάνει ανάθεση σε κανέναν αλλά πάντα απέναντι σε κάθε κυβέρνηση να διεκδικεί την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, πρέπει όλοι να αντισταθούμε απέναντι σε εκείνους που μας θέλουν πάλι ραγιάδες».

Για το διαχρονικό μήνυμα των αγωνιστών του 1821 μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης.

«Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής και σεβασμού στους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 που με σύνεση ψυχραιμία, αλληλεγγύη, δυναμισμό και αποφασιστικότητα έδρασαν και εξουδετέρωσαν τον τουρκικό ζυγό», είπε ο κ. Μουλκιώτης και μιλώντας ακολούθως για την σημερινή κατάσταση κάλεσε όλους τους Έλληνες να δώσουν «το τελικό χτύπημα στην Τρόικα που καταδυναστεύει το λαό».

Όπως τόνισε «Το μήνυμα είναι επίκαιρο και σήμερα. Η Τρόικα με τα προβλήματα που έχει επισωρεύσει και τα μεγάλα δεινά στον ελληνικό λαό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον έχει καθηλωμένο. Όλοι μαζί, οι πάντες, η νεολαία, με ενότητα και αλληλεγγύη να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Αυτό είναι χρέος όλων μας, είναι στο χέρι μας και πρέπει να βοηθήσουμε για εθνική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Να δώσουμε ελπίδα στο μέλλον της νέας γενιάς».

Απαντώντας στο αν  οι πολίτες πρέπει να στείλουν το μήνυμα και μέσω των περιφερειακών εκλογών στάθηκε στη «γραμμή» του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες έχουν καθημερινά στα χέρια τους τα όπλα προκειμένου να δώσουν το μήνυμα στους κυβερνώντες και σε κάθε εξουσία, για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σ΄ αυτό που λέγεται τρόικα και καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό».

Τέλος η υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Πούλου αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά είπε: «Γιορτάζουμε σήμερα τη νικηφόρα επανάσταση του 1821. Η έννοια της επανάστασης είναι διαχρονική. Ο αγώνας των λαών συνεχίζεται. Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση από μέσα μας και ας αναλογιστούμε τον στίχο του ποιητή που λέει: θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Να σημειωθεί πως για ακόμα μια φορά η Φιλαρμονική του δήμου Λεβαδέων έστειλε το δικό της μήνυμα όταν σταμάτησε μπροστά στους επισήμους και απέδωσε το «Θα σημάνουν οι καμπάνες» του Μίκη Θεοδωράκη καταχειροκροτούμενη από το πλήθος.

par1

par2

par20

par4

par5

par6

par7

par8

par9

par10

par11

par12

par13

par14

par15

par16

par17

par18

par19