Η ανεκτίμητη αξία μιας ψήφου! Άραγε δικαιούμαι κι εγώ το πεντακοσάευρο;

Κοινοποίηση στα Social Media

Γράφει ο συγχωριανός σας.

Οι αιματηρές θυσίες, που προσπαθούν να μας πείσουν οι κυβερνώντες πολιτικοί μας ότι κάναμε τα τελευταία 4 και βάλε χρόνια για να μη χρεοκοπήσουμε, μας έχουν οδηγήσει στην πιο δεινή θέση των τελευταίων 40 χρόνων!

Εκατομμύρια Έλληνες ζούνε μέσα στην πλήρη απογοήτευση περιμένοντας από ένα κράτος ΜΗ πρόνοιας να τους δώσει το πεντακοσάρικο από το περίφημο πια πρωτογενές πλεόνασμα.

Άραγε δικαιούμαι κι εγώ το πεντακοσάευρο;

Αναρωτιέται ο Νεοέλληνας, που σπούδασε στα Λύκεια – Ι.Ε.Κ. – Τ.Ε.Ι. – Α.Ε.Ι. της χώρας, κάποιοι μάλιστα και με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Τα τελευταία 4 και κάτι χρόνια μας κυβέρνησαν 4 πολιτικά κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) και 4 πρωθυπουργοί (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Πικραμμένος, Σαμαράς) με την εξής σειρά:

6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011 ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος παραιτήθηκε

11 Νοεμβρίου 2011 – 11 Φεβρουαρίου 2012 ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο

11 Φεβρουαρίου 2012 – 17 Μαϊου 2012 ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος παραιτήθηκε

17 Μαΐου 2012 – 17 Ιουνίου 2012 υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο

17 Ιουνίου 2013 – 21 Ιουνίου 2013 ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά

21 Ιουνίου 2013 – Σήμερα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά

Η κατάσταση της χώρας μας και των Ελλήνων όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, άλλα έγινε η πιο τραγική των τελευταίων 40 χρόνων.

Και τώρα, 2 μήνες πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση Σαμαρά μας κουνάει προκλητικά το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ!

Άραγε μας λείπουν 500 ευρώ;

Η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Θέλουμε την υγεία μας ψυχική και σωματική. Θέλουμε δουλειά που να μπορεί να ζήσει εμάς και τις οικογένειές μας. Θέλουμε πολιτικούς να μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντα τα δικά μας και του τόπου μας. Πιστεύω ότι έχουμε καταλάβει όλοι, πως η αλλαγή σ΄αυτό τον τόπο δε θα έρθει αν ρημάξουμε τα καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα μετά από αντικυβερνητικές πορείες. Οι διαδηλώσεις τις τελευταίες δεκαετίες ήταν απαραίτητες για τον ελληνικό λαό. Υπάρχουν όμως και διαδικασίες που δεν επαναλαμβάνονται και τόσο συχνά και μέσα από αυτές μπορούμε να αλλάξουμε αυτούς που μας διοικούν.

Μια τέτοια πλησιάζει σε δύο μήνες. Πρόκειται για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές. Και παρακολουθούμε όλοι άναυδοι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ να προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα ξανά συνεργαστούν για να ξανά σώσουν από τη χρεοκοπία – αυτή τη φορά – την περιφέρεια και τους δήμους μας…

Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Δεν αξίζει η ψήφος μας 500 ευρώ. Η αξία της είναι ανεκτίμητη!