Παράταση έως τις 15 Απριλίου για έναρξη επιτηδεύματος από αγρότες

Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι τις 15 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία που αφορά στις δηλώσεις έναρξης επιτηδεύματος για όσους αγρότες του ειδικού καθεστώτος υποχρεούνται να μεταταχθούν στο κανονικό καθεστώς και να εκδίδουν στοιχεία εσόδων-εξόδων.

Η προθεσμία κανονικά εξέπνεε την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ωστόσο  δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός υπόχρεων αγροτών δεν είχε προσέλθει μέχρι στιγμής στις εφορίες (σ.σ. παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους, οι απορίες ήταν πολλές)- αποφασίστηκε να παραταθεί κατά ένα περίπου μήνα η διαδικασία ώστε να ολοκληρωθεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Επίσης, μέχρι τις 30 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις αποθεμάτων.

Τις παρατάσεις γνωστοποίησε μέσω twitter ο Γ.Γ. Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Πάντως νωρίτερα και, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Ι. Τζαμτζή, ήταν κατηγορηματικός ότι πρόκειται για τις τελευταίες παρατάσεις που δίνονται στις υποχρεώσεις των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση μετάταξης στο κανονικό καθεστώς -άρα και έναρξης επιτηδεύματος- έχουν  όσοι αγρότες του ειδικού καθεστώτος καταγράφουν ετήσια έσοδα άνω των 15.000 ευρώ από την πώληση αγροτικών προϊόντων ή διαθέτουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ.

από http://www.agronews.gr/