Από 500 έως 1.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα -Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για τη διανομή του

Κοινοποίηση στα Social Media

Aπό 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ θα φθάνει η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση που θα δώσει η κυβέρνηση σε ένα εκατ. πολίτες, μοιράζοντας 505. εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί το ύψος της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης που θα δοθεί σε καθέναν από τους δικαιούχους, θα εξαρτηθεί από το ύψος των εισοδημάτων τους, την περιουσιακή και την οικογενειακή τους κατάσταση. Το ποσό του μερίσματος θα ξεκινά από 500 ευρώ και αυξάνεται κλιμακωτά (με όριο τα 1.000 ευρώ) ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Παράλληλα, όμως, θα ανεβαίνει και ο πήχης του εισοδηματικού ορίου.

Ομως, εκτός από το εισοδηματικό κριτήριο για τη διανομή του μερίσματος, θα ληφθεί υπόψη και η περιουσιακή κατάσταση. Για να είναι κάποιος δικαιούχους θα πρέπει να έχει στην κατοχή του μόνο μία κύρια κατοικία και κανένα άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.Επίσης, δεν θα πρέπει να έχει εισοδήματα από ακίνητα ή άλλες πηγές καταθέσεις σε τράπεζες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει ότι δικαιούχοι θα είναι:

  • Οσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ
  • Οι εργαζόμενοι με χαμηλές αποδοχές στο όριο
  • Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

Στις 9 Μαΐου το επίδομα σε 64.065 ένστολους

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, στις 9 Μαΐου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 64.065 ενστόλων  το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης. Η εισοδηματική ενίσχυση θα είναι κλιμακωτή και εδώ με το μέσο επίδομα να διαμορφώνεται στα 460 ευρώ. Δείτε πατώντας ΕΔΩ ποιοι έστολοι θα λάβουν το συγκεκριμένο εφάπαξ επίδομα.

Πηγή: www.iefimerida.gr