Μόνο το ρεύμα χωρίς το «χαράτσι» της ΔΕΗ μπορούν να πληρώνουν οι καταναλωτές…

Κοινοποίηση στα Social Media

Μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος χωρίς το τέλος ακινήτων μπορούν να πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές, καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομη την είσπραξη του λεγόμενου «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Βάσει της … δικαστικής απόφασης, το τέλος ακινήτων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διαφορετικά οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα προσφυγής.

Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ενώσεων Καταναλωτών, Γ.Μυτατούλης, το δικαστήριο υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Αντίθετα, απειλεί τους νόμιμους εκπροσώπους της ΔΕΗ με χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης ξεχωριστά ανά καταναλωτή.

Οι καταναλωτές, επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν εκείνοι αποζημίωση από τη ΔΕΗ εάν εξακολουθήσει η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ και ταυτόχρονα να αποκτήσει ισχύ η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, η οποία και μπλοκάρει την αποστολή νέων έντυπων λογαριασμών από τη ΔΕΗ που περιέχουν το τέλος ακινήτων.

Κύκλοι της ΔΕΗ μιλούν για απόφαση που δημιουργεί μείζον θέμα, τονίζοντας ότι περιμένουν απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών άμεσα για το πως θα χειριστούν το ζήτημα.

in.gr