Προς παράταση η προθεσμία μετάταξης των αγροτών στο κανονικό καθεστώς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στη χορήγηση παράτασης στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μετάταξης αγροτών από το ειδικό καθεστώς στο κανονικό -που συνεπάγεται την υποχρεωτική τήρηση στοιχείων εσόδων-εξόδων- προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο μέσω twiiter o Γ.Γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις μετάταξης και υπαγωγής στα έσοδα-έξοδα έληγε κανονικά αυτή την Πέμπτη 20 Μαρτίου.Η προθεσμία για τις δηλώσεις μετάταξης και υπαγωγής στα έσοδα-έξοδα έληγε κανονικά αυτή την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Αντίστοιχη παράταση θα δοθεί και για τις δηλώσεις απογραφής αποθεμάτων. .

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τις δηλώσεις μετάταξης εκπνέει κανονικά αυτή την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός αγροτών του ειδικού καθεστώτος των οποίων τα ετήσια έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ ή έχουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ (τα γνωστά κριτήρια των πρόσφατων εγκυκλίων Θεοχάρη ) δεν έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής στις εφορίες.

Επιπλέον, καμία από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που αφορούν στη συχνότητα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων δεν έχουν νομοθετηθεί μέχρι στιγμής  καθώς μέχρι την Τρίτη 18 Μαρτίου εκκρεμούσε η έγκριση του μίνι-φορολογικού νομοσχεδίου (στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αλλαγές) από την τρόικα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις παρατάσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Γιάννης Τσατσάκης

από http://www.agronews.gr/