Ανατροπές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις -Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ακόμα μία χρονιά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου, αφού οι αλλαγές στους αριθμούς των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να προκαλέσουν ανατροπές στις πανελλήνιες.

Οι θετικές σχολές θα έχουν φέτος περισσότερους εισακτέους, ενώ μειώνονται οι εισακτέοι στις θεωρητικές σχολές. Σύμφωνα με τα Νέα,  θα υπάρξει μείωση από 3% ως και 5% στους εισακτέους των σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης με τη μεγαλύτερη μείωση να εντοπίζεται στα φιλολογικά και τα θεολογικά τμήματα.

Αντίθετα, ενώ στις σχολές του πρώτου πεδίου θα υπάρξει μείωση κατά περίπου 720 θέσεις, αύξηση των εισακτέων θα παρατηρηθεί ειδικά στο 2ο και το 5ο πεδίο με τις οικονομικές και τις σχολές θετικών επιστημών να κερδίζουν το μεγάλο μέρος των απωλειών του 1ου πεδίου.

Ωστόσο, παρά τις όποιες αλλαγές δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί και τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τις ιατρικές και τις νομικές σχολές, όπως και για εκείνες που εξασφαλίζουν άμεση εύρεση εργασίας

Πηγή: www.iefimerida.gr