Ανοιχτά από σήμερα έως και το Σάββατο τα φαρμακεία

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοίγουν σήμερα τα Φαρμακεία της χώρας, έως το Σάββατο, ημέρα που ο κλάδος επανακαθορίζει τη στάση του.

Πληροφορίες θέλουν τα ζητήματα των Φαρμακείων να μεταφέρονται για… το καλοκαίρι. Σε επιτροπή του ΕΟΦ τα ΜΗΣΥΦΑ.Σε Γενική Συνέλευση πηγαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), το Σάββατο με αντικείμενο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι Φαρμακοποιοί εάν έως τότε η κατάσταθει για τον κλάδο επιδεινωθεί δραματικά δεν αποκλείεται να κηρύξει άμεσα απεργίες.Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού αξιολόγησε τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης – Τρόικας, αλλά και των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν να φρενάρουν, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας έτσι «ανάσα» τόσο στους συναδέλφους τους όσο και στους πολίτες.

Ωστόσο, με δεδομένη και την ανυποχώρητη στάση της Τρόικα στην εφαρμογή των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που αφορά και στα φαρμακεία, ο κλάδος αναμένεται να λάβει απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση προς την Κυβέρνηση.

Όπως τονίζεται, η συμμετοχή των Φαρμακείων ανά την Ελλάδα έφθασε σχεδόν το 100%, με εξαίρεση τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων που δεν πραγματοποίησε καμία απεργία και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας που δεν συμμετείχε στην τελευταία διήμερη.

Πάντως, πηγές αναφέρουν ότι προκειμένου να «προσπεράσει» η κυβέρνηση το σκόπελο και να απεγκλωβιστεί η διαπραγμάτευση, δεν αποκλείεται να «παγώσει» τα ζητήματα που αφορούν στα Φαρμακεία και γενικότερα στα ζητούμενα της εργαλειοθήκης, έως και μετά τις εκλογές.
Επιτροπή ΜΗΣΥΦΑ

Όλα τα ζητήματα που αφορούν στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), πάντως, εξετάζονται τους τελευταίους μήνες από ειδική επιτροπή που συστάθηκε στον ΕΟΦ, με επικεφαλής καθηγητή Φαρμακολογίας από τη Θεσσαλονίκη.

Η επιτροπή αυτή, που έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές, καταρτίζει τον κατάλογο με τα ΜΗΣΥΦΑ και τους κανόνες διάθεσης τους, με δεδομένη πάντα την άποψη του ΕΟΦ, ότι πρόκειται για φάρμακα, των οποίων ο φυσικός χώρος είναι το φαρμακείο.

Πηγή: virus.com.gr