285 εκ.€ το χρόνο για τα τηλέφωνα του Δημοσίου!

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν για λογαριασμό του Δημοσίου προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το σύστημα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαϊου κι αν πετύχει θα δοθεί συνέχεια σε άλλες δημόσιες δαπάνες, όπως ταξίδια, ενοίκια μέχρι και λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Θα καταγραφούν οι συνδέσεις σε όλους τους τομείς, από το Μ. Μαξίμου μέχρι τα ΚΕΠ

Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που είναι χρεωμένες στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι όμως γνωστό το πόσα πληρώνουμε γι αυτές τις συνδέσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ποσό αυτό ανέρχεται ετησίως στα 285 εκ. €. Στον τακτικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. μόνο για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. εκτός τακτικού προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα για τους δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης που συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000, η δαπάνη εκτιμάται ότι φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Newsit.gr