“Τουρλουμπούκι” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ο Κώστας Σωτηρόπουλος του Νίκου Παπαγγελή και ο Γιάννης Γιούλας του Δημήτρη Τσιφή θα κρίνουν τις εκλογές στη Λιβαδειά», υποστηρίζουν αρκετοί.

Μιλούν για πολλές ψήφους που «σέρνουν» μαζί τους σαν «προίκα» εδώ και χρόνια και που μπορεί να είναι ικανές να εκτινάξουν μία υποψηφιότητα στα ύψη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Σωτηρόπουλος αρχικά, θέλησε να κάνει το μεγάλο αριστερό άλμα, συζητώντας απευθείας την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, στην κατεύθυνση της άποψης που τον ήθελε να συνεχίζει να διατηρεί τη σοσιαλιστική ιδεολογική του βάση η οποία ταυτίζεται άλλωστε και με τις ανάγκες του εξαθλιωμένου λαού της Λιβαδειάς.

Οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και η διαρροή αυτής της πληροφορίας άνοιξε την όρεξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη, που μπήκε «σφήνα» στις επιλογές Σωτηρόπουλου και του πρότεινε, συμμετοχή στο δικό του ψηφοδέλτιο.

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος αποφάσισε τελικά, αρνούμενος τη συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές, την παραμονή του στο στίβο των Δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, κοντά στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και στο πλευρό του Γιώργου Ζιώγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σωτηρόπουλος από την πρώτη στιγμή της έντονης διαμάχης Παπαθωμά – Ζιώγα, επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα προτείνοντας κοινό ψηφοδέλτιο όλων των ενδιαφερομένων, κόντρα στην υποψηφιότητα της Γιώτας Πούλου, προσπάθεια που επίσης ναυάγησε και οδήγησε στην αποχώρηση από τα δημοτικά πράγματα της Φανής Παπαθωμά.

Οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Λιβαδειάς οδηγούν σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές τον Κώστα Σωτηρόπουλο στην αγκαλιά του Άρη Ρούσσαρη, πρώην υποψήφιου νομάρχη με τη στήριξη τότε της ΝΔ, αναλαμβάνοντας μάλιστα 2ο ρόλο σε αυτή τη θητεία και 1ο στις επόμενες εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνει οριστικά τον Κώστα Σωτηρόπουλο από την κεντροαριστερά και τον τοποθετεί με αξιώσεις στην «elite» της κεντροδεξιάς.

Στάση αναμονής από το «μαντρί» του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Παπαγγελή τηρούν επίσης οι Δημήτρης Καλλιαντάσης και Μάκης Λαμπριτζής, για τους οποίους επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι εκτιμούν ότι «σέρνουν» μαζί τους πολλές ψήφους.

Η απόφαση του Κώστα Σωτηρόπουλου να στηρίξει τον Άρη Ρούσσαρη ενδεχομένως να «παρασύρει» στην ίδια απόφαση και τους Καλλιαντάση και Λαμπριτζή, οι οποίοι όμως θα περιοριστούν στον 4ο, 5ο ή ακόμη και 6ο ρόλο καθώς ο πρώην Δήμαρχος έχει κρατήσει τον 3ο ρόλο σε ένα πρόσωπο (φίλο από τα παλιά) που έκανε το πρώτο βήμα για να γεφυρωθούν οι αντιθέσεις του παρελθόντος.
to be continued…