Στη Στυλίδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Μαρίνος

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Παρασκευή το βράδυ ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε στη Στυλίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΟΣΚ στο Πάρκο του Λαού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Οικονόμου, υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Στυλίδας. Ανάμεσα στα άλλα ο ομιλητής :

Κάλεσε το λαό της περιοχής να αλλάξει κριτήρια σε τούτες τις εκλογές.
Να γίνει πιο απαιτητικός, πιο αυστηρός απέναντι στις δυνάμεις και τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή του κατάσταση.

Έκαμε κάλεσμα ευθύνης ιδιαίτερα προς τους πρώην ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που προβληματίζονται τι να κάνουν τώρα που κατάλαβαν ότι έχουν εξαπατηθεί επανειλημμένα από αυτούς που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Να ψηφίσουν ΚΚΕ, ώστε να μη χάσουν χρόνο μέχρι να διαπιστώσουν ότι, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, έπαθαν ότι και με το ΠΑΣΟΚ.

Η καπιταλιστική κρίση ξεγύμνωσε την επιθετικότητα του κεφαλαίου, την όξυνε και θα την οξύνει παραπέρα. Το σύστημα δεν έχει πλέον καμιά δυνατότητα να προσφέρει το παραμικρό στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα. Είναι αναγκασμένο να βαθύνει την εκμετάλλευσή τους. Και τούτο είναι που κρύβουν όλοι οι άλλοι, εκτός ΚΚΕ.

Άλλωστε η στάση τους απέναντι στην Ε.Ε. είναι η ίδια. Η συνθήκη του Μάαστριχτ, το μνημόνιο των Μνημονίων, είναι στο επίκεντρο της πολιτικής τους και φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας του πολιτικού σκηνικού. Για τούτο, η λαϊκή ψήφος πρέπει να είναι ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες του Μάη.

Ο Γ. Μαρίνος επέστησε την προσοχή του λαού να μη δώσει βάση στη φιλολογία του πρωτογενούς πλεονάσματος, του ερχομού της ανάπτυξης και του τέλους της κρίσης. Μιλούν για την ανάπτυξη των κερδών τους που θα έρθουν πάνω στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, στην έκρηξη της ανεργίας, στο ξεκλήρισμα μικρών και μεσαίων αγροτών, επαγγελματιών, εμπόρων. Πάνω στο βάθεμα της φτώχειας του.

Υπάρχουν αναξιοποίητες σοβαρές παραγωγικές δυνατότητες στη Στερεά.
Ορυκτά, ΛΑΡΚΟ, Αλουμίνα, Ναυπηγεία, αγροτική δασική παραγωγή, τουρισμός που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του λαού. Ενώ τώρα ρημάζουν ή ξεπουλιούνται και γίνονται πλούτος στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Στην αντίθετη κατεύθυνση υπάρχει η πρόταση του ΚΚΕ.
Βλέπει μπροστά και αποτελεί τη μόνη λύση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη τούτες οι εκλογές να κλείσουν το δρόμο στη φασιστική ναζιστική Χ.Α. Η απροκάλυπτα εγκληματική δράση του αδελφικού της κόμματος στην Ουκρανία αποκάλυψε ότι ζει και αναπνέει για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και αντίπαλός του είναι το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.