Η συμφωνία με την Τρόικα “περνάει” και πάλι μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα δύο «αγκάθια» – ολοκλήρωση του «δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας» για το 2013, για το οποίο έχει δοθεί παράταση έως το τέλος Μαρτίου, και για το 2014 – δεν «κόπηκαν», ούτε στην αποψινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, με τους επικεφαλής της Τρόικας, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Δ.Μ.Η.Δ. εμμένει στην αρχική του θέση – ευρύτερη αναδιοργάνωση του Δημοσίου, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά – μέσω του προγράμματος «κινητικότητας» και σε καμία περίπτωση νέες απολύσεις, με την Τρόικα, από την πλευρά της, να επιμένει στην περαιτέρω «ελάφρυνση» του Δημοσίου.

Σχετικά, με το «δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας» – 4.000 “διαθέσιμοι” έως τον Μάρτιο – το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης περιμένει τα «καλά» νέα από το Υπουργείο Εσωτερικών και την εφαρμογή, κυρίως, του προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας και την εκκαθάριση των Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. Δηλαδή, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να πληρώνουν τη νύφη» για ακόμη μία φορά…