Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΧΛΟΛ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς που όπως τόνισε ο πρόεδρός του Ανδρέας Κουτσούμπας επιμένει  στα θεμελιώδη εκείνα γνωρίσματα και στοιχεία που διαμόρφωσαν μέσα στους τελευταίους αιώνες ένα νεοελληνικό τρόπο ζωής, ένα ύφος και ένα ήθος ανθρώπων.

«Ο Όμιλός μας επιμένει και στοχεύει στη προσέγγιση και τη βίωση των αξιών, που πλαισιώνουν θετικά τις ανθρώπινες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα διαμορφώνει  μια γόνιμη αφετηρία για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας ευχαριστώντας ταυτόχρονα όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όσους βρίσκονται κοντά στον Όμιλο.

«Μέσα στις δύσκολες στιγμές της εποχής, με την κατήφεια ,τη μιζέρια και τα προβλήματα, ας αναζητήσουμε μαζί στιγμές χαράς και αισιοδοξίας. Ας λυτρωθούμε με τα έντονα συναισθήματα που νιώθει κανείς όταν ακουστεί ο πρώτος λυγμός του κλαρίνου, η πρώτη δοξαριά του βιολιού, το πρώτο ταξίμι», είπε μεταξύ άλλων ο Α. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Σας ζητούμε  σ΄αυτή την εκδήλωση, σε εποχές αποξένωσης και κρίσης των διαπροσωπικών σχέσεων, να σφίξουμε τα χέρια σε έναν συρτό, βαρύ ή λεβέντικο χορό και να νοιώσουμε τη ζεστασιά να απλώνεται στις καρδιές μας. Σε εποχές κακογουστιάς, φτήνιας και εμπορευματοποίησης της τέχνης, να πατήσουμε στα στέρεα και σίγουρα βήματα της παραδοσιακής μας μουσικής και των αθάνατων τραγουδιών μας».

Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει ο Όμιλος καθ’  όλη τη διάρκεια του έτους με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που φέρνουν τον απλό λαό και τα έθιμά του στο

προσκήνιο.

«Ο Όμιλος μας από την ίδρυσή του έως τώρα, ακολουθεί μία πετυχημένη πορεία, αυξάνοντας τα μέλη του σε 200 ενήλικους χορευτές και χορεύτριες, καθώς και 80 παιδιά. Δάσκαλοι στα χορευτικά μας τμήματα είναι ο Κώστας Παπαδοκοτσώλης στα τμήματα των ενήλικων και η Χρύσα Αποστολίδου στο παιδικό και εφηβικό τμήμα», επεσήμανε ενώ έδωσε έμφαση στο «Σεργιάνι στην παράδοση» που διοργάνωσε ο Όμιλος για 7η χρονιά ταξιδεύοντας «τους συμπολίτες σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, μέσα από το τραγούδι και το χορό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δεύτερο πανελλήνιο σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην Λιβαδειά λέγοντας πως στόχος είναι να εξελιχθεί σε έναν «ευρείας εμβέλειας θεσμό».

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία αν διασκεδάσουν με ήχους παραδοσιακούς από την περιοχή αλλά και όλη την Ελλάδα.

Στο τραγούδι και το ούτι ήταν ο Χρήστος Τσιαμούλης, στο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάλεζας, στο Βιολί και τραγούδι ο Γιάννης Παυλόπουλος και στο Λαούτο η Μαρία Πλούμη.

Στην συνέχεια το εφηβικό τμήμα του Ομίλου παρουσίασε τέσσερεις αντιπροσωπευτικούς χορούς από την Προποντίδα.