Η υπερφορολόγηση και η υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Η υπερφορολόγηση και η υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα»

κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου:

Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση υιοθέτησε στην εισοδηματική πολιτική της, τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία.

Το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από την υπερφορολόγηση των αγροτών επιβαρύνεται επιπλέον με την κατάσταση που επικρατεί ήδη στην αγροτική πίστη, για την οποία η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη ειδικά μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο εκκαθαριστής της «κακής» ATE έχει στείλει πολλά  ληξιπρόθεσμα δάνεια  σε εισπρακτικές εταιρείες τρομοκρατώντας τους δανειολήπτες και τις οικογένειές τους, ενώ αποστέλλονται στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγροτικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

 

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

1)   Αν θα επανεξετάσουν τη φορολόγηση του αγροτικού χώρου αποσύροντας για τη φετινή χρονιά τις σχετικές ρυθμίσεις και

2)   φΤι προτίθενται να πράξουν για τη ρευστότητα του αγροτικού χώρου, αφού ακόμη και η τελευταία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ενυπόθηκων δανείων του δεν βρίσκει εφαρμογή

 

Ο ερωτών βουλευτής

Βαγγέλης Αποστόλου