Ενημερωτική εκδήλωση από την ΑΝΔΙΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Οι ενεργές δράσεις του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης  (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) πού αφορούν στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των οικονομικών κλάδων:

ΤΕΠΙΧ Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση»

ΤΕΠΙΧ Δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο & τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Τζούφλα Κωνσταντίνο και κ. Ντάνο Γρηγόριο αντίστοιχα καθώς και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, κ. Γρανίτσας Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, κ. Τσάμπρας Χρήστος.

Τις δράσεις του Ταμείου ανέλυσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ ΑΕ, κος Γεώργιος Γεροντούκος. Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχαν η ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΕΤΕΑΝ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Στη συνάντηση παρέστη μεγάλο μέρος των ενταγμένων και των δυνητικά εντασσόμενων του Προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού και αναλύθηκαν οι παράμετροι των χρηματοδοτικών εργαλείων. Δεν έλειψαν οι αναφορές στα προβλήματα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, της μείωσης της ανταγωνιστικότητας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Κοινό πρόβλημα όλων η ελλιπής δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και η αδυναμία λήψης εγγυητικών επιστολών. Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει το ΕΤΕΑΝ μέσω των δράσεων και των παρεμβάσεων του Ταμείου για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.