Γάλα και φρούτα δωρεάν από Φλεβάρη, γιατί μαθητές υποσιτίζονται

Κοινοποίηση στα Social Media

Βαρύ τίμημα πληρώνουν χιλιάδες αθώα παιδιά,καθώς αυξάνονται οι μαθητές που υποσιτίζονται.

Με δωρεάν προσφορά γάλακτος και φρούτων στα σχολεία,από ευρωπαϊκό πρόγραμμα,που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Φλεβάρη,επειχειρεί η κυβέρνηση να δώσει μια κάποια λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού.Στη Βουλή ανακοίνωσε τη μέριμνα αυτή ο υπουργός Παιδείας, Κων.Αρβανιτόπουλος,απαντώντας σε επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Ο υπουργός είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, και συμφώνησε πως το φαινόμενο θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους.

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν – και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία – και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει από τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Η επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Οι επερωτώντες βουλευτές, , επεσήμαναν σωρεία ελλείψεων συνεπεία της υποχρηματοδότησης, για να καταλήξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, στο συμπέρασμα πως «όσο θα υπάρχει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μνημονίου, με μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα της εκπαίδευσης».

Από hellas-news