Δεν θα είναι υποψήφιος για τη Στερεά ο Νίκος Στάμος

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας Νίκος Στάμος:

Πριν λίγο καιρό ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να συγκροτήσουμε ένα Ανεξάρτητο Συνδυασμό και να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπατριωτών μας στις επικείμενες εκλογές για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας.

Αυτοδέσμευσή μας ήταν ότι, ο συνδυασμός αυτός θα ανήκει στους  Πολίτες, μακρυά από κόμματα, προσωπικούς εγωϊσμούς ή οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες.

Πίστη μας η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική δράση, με όραμα, ήθος, εντιμότητα, αφοσίωση στο καθήκον, αποτελεσματικότητα, συνέπεια στις προεκλογικές δεσμεύσεις, αυστηρή εφαρμογή της εντολής των Πολιτών χωρίς εκτροπές και εκπτώσεις. Αρχές και Αξίες που δυστυχώς παραβιάζονται καθημερινά.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά σε αυτές τις εποχές της σκληρής δοκιμασίας  των Πολιτών, της απογοήτευσης, της απόγνωσης, του θυμού και της έλλειψης ελπίδας, θελήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Τα κόμματα, παρά τις δημόσιες δηλώσεις, όπως: ‘’……θα ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες, ……. θα στηρίξουμε απλούς και έντιμους ανθρώπους και όχι τζάκια, ……δεν θα κομματικοποιήσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κ.ά.’’, για άλλη μια φορά απέδειξαν την αφερεγγυότητά τους. Αποφάσισαν να δώσουν χρίσμα σε κομματικούς υποψήφιους, κατακερματίζουν τις κοινωνικές δυνάμεις, χωρίζουν τους Πολίτες σε ‘’ημέτερους ή μη’’, επιδιώκουν την ανάδειξη των ‘’δικών τους’’ ανθρώπων ανεξαρτήτως ικανοτήτων, γνώσεων και διάθεσης ειλικρινούς προσφοράς. Χρησιμοποιούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μέτρο της κομματικής τους επιρροής ή ως ‘’αιχμή του δόρατος’’ για την ανατροπή κυβερνήσεων. Ακόμη χειρότερα δε, για να δημιουργήσουν ‘’μονοπάτια πολιτικής καριέρας’’ ημετέρων. Για άλλη μια φορά ‘’…… μετρούν  την πολιτική στο ζωνάρι τους’’.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, επιχειρήσαμε την συννενόηση ευρύτερων ανεξάρτητων δυνάμεων. Επιχειρήσαμε την συνεργασία όλων εκείνων που πιστεύουν στην πραγματική αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή μια συμφωνία. Επομένως, με συνέπεια στην αρχική μας δήλωση, ανακοινώνουμε την διακοπή της προσπάθειάς μας και την ΜΗ συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.

Ευχαριστούμε, όλους μαζί και τον καθένα χωριστά, όσους και όσες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή.

 

Νικόλαος Στάμος

πρώην Νομάρχης Βοιωτίας